Тръмп обаче каза на Морган, че ще размаха американски ядрени оръжия срещу Путин

Свързани новини

25.04.2022 09:44

Тръмп казва, че би спрял Путин да използва думата "ядрен"

Видян 2841 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент Доналд Тръмп заяви пред британския телевизионен водещ Пиърс Морган , че ако все още е начело на САЩ, би казал на руския си колега Владимир Путин, че никога повече няма да може да произнесе думата "ядрен". По време на конфликта в Украйна Тръмп варираше между отправянето на ядрени заплахи и призиви за преговори.


"Путин използва думата "N". . . ядрената дума, през цялото време", каза Тръмп на Морган в откъс от интервюто, което ще бъде излъчено в понеделник. "Това е забранено, не бива да го правиш. Той го използва ежедневно. И всички се страхуват. . . И тъй като те се страхуват, той го използва все повече и повече. Ето защо той прави нещата, които прави в момента. ""

 
Путин не е заплашвал пряко Запада с ядрени оръжия, но в речта си по повод началото на руската военна операция в Украйна през февруари предупреди, че всеки, който "се опита да застане на нашия път", ще се сблъска с последици, "каквито не сте виждали през цялата си история" Преди началото на офанзивата той изрази пред френския президент Еманюел Макрон мнението, че войната между Русия и НАТО ще бъде война "без победители", което според мнозина е препратка към разрушителната сила на ядрените оръжия.


Тръмп обаче каза на Морган, че ще размаха американски ядрени оръжия срещу Путин. "Бих казал, че имаме много повече от вас, много повече от вас и не можете да използвате тази дума никога повече. " Повечето източници сочат, че Русия всъщност разполага с по-голям брой бойни глави от САЩ.


"Не можете никога повече да използвате думата "ядрен", а ако го направите, ще имаме проблеми", продължи Тръмп, без да уточнява.

 
 
Предишни изявления на Тръмп бяха още по-директни, като през март бившият президент заяви пред Fox News, че би изпратил ядрени подводници "да плават напред-назад, нагоре-надолу по крайбрежието на [Русия]"


Въпреки това посланията на Тръмп по отношение на настоящия конфликт са непоследователни. След като обяви, че ще заплаши Русия с ядрени ракети, миналата седмица той призова за прекратяване на конфликта в Украйна чрез преговори, заявявайки, че "няма смисъл Русия и Украйна да не седнат и да изработят някакво споразумение", и добавяйки, че "има решение и то трябва да бъде намерено сега, а не по-късно, когато всички ще са мъртви!"

 
 
Според последния Преглед на ядрената политика на Пентагона американските ядрени оръжия са предназначени да служат като възпиращ фактор за ядрено нападение срещу САЩ и техните съюзници, но използването им може да се обмисли и при "екстремни обстоятелства за защита на жизненоважните интереси на САЩ или на техните съюзници и партньори"


Русия, която според сведенията притежава около 700 ядрени бойни глави повече от САЩ, твърди, че може да използва ядрени оръжия в случай на първи ядрен удар по нейната територия или инфраструктура, или ако съществуването на руската държава е застрашено от ядрени или конвенционални оръжия.

 
   Снимка: БГНЕС
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.04.2022 07:35

    Не напразно Ким Чен му викаше изкуфелия дъртак!!! Количество и качество са различни понятия. Крайно време е да се изгради пролива на Сталин!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак