Тръмп говори пред радиоводещия Бък Секстън в интервю във вторник

Свързани новини

23.02.2022 10:12

Тръмп хвали Путин

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп похвали руския президент Владимир Путин за стратегията му в Източна Украйна, като заяви, че руският лидер е надхитрил Джо Байдън, обявявайки отцепнически републики Донецк (ДНР) и Луганск (ЛНР) за суверенни държави, предаде RT.


 


"Вчера влязох, имаше телевизионен екран и си казах: "Това е гениално", каза Тръмп пред радиоводещия Бък Секстън в интервю във вторник. "Путин обявява голяма част от Украйна - от Украйна - за независима. " Той добави сардонично: "О, това е чудесно. "


 


Тръмп имаше предвид изявлението на Путин от понеделник, че Русия незабавно ще признае суверенитета на ДНР и ЛНР, които обявиха своята независимост след подкрепяното от САЩ сваляне на избраното ръководство на Украйна през 2014 г.


 


Руският президент последва това решение, като във вторник получи одобрението на парламента за изпращане на руски сили в Донбас като мироопазващи сили за ДНР и ЛНР. По-късно обаче той уточни, че разрешението не означава, че руските войски ще бъдат разположени в републиките незабавно.


 


Бившият върховен главнокомандващ на САЩ заяви, че подобен развой на събитията никога нямаше да се случи, ако той все още беше на поста си, като обвини предшественика си в некомпетентност и определи действията на Русия в Донбас, включително потенциалната мироопазваща мисия на Москва, като "умни".




"Това е най-силната мирна сила - можем да я използваме на южната ни граница", пошегува се Тръмп. "Това е най-силната мирна сила, която някога съм виждал. Имаше повече армейски танкове, отколкото някога съм виждал. Те ще запазят мира добре. "




Във вторник Байдън обяви икономически санкции срещу Москва и разполагане на американски сили в Балтийския регион в отговор на това, което той нарече "начало на руското нахлуване в Украйна" Тръмп заяви, че Русия по същество заграбва територии без сериозни последствия, което според него се дължи на това, че Путин е "умен човек".


 


 "Ето един човек, който е много съобразителен, познавам го много добре. . . " Тръмп каза. "Ето един човек, който казва: "Знаете ли, ще обявя голяма част от Украйна за независима Той използва думата "независим": "И ние ще излезем, и ние ще влезем, и ние ще помогнем да се запази мирът".


 


Трябва да кажете, че това е доста хитро. И знаете ли какъв беше отговорът на Байдън? Нямаше отговор. Те нямаха такъв за това. Сега е много тъжно.




Запитан от Секстън как американската стратегия се е объркала по отношение на Украйна, Тръмп каза: "Това, което се обърка, бяха фалшифицирани избори, а това, което се обърка, е кандидат, който не би трябвало да е там, и човек, който няма представа какво прави. "


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак