Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп застана на свидетелската скамейка в Ню Йорк

Свързани новини

07.11.2023 13:12

Тръмп даде показания в рамките на процес за измама в размер на $250 млн.

Видян 824 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп застана на свидетелската скамейка в Ню Йорк, където даде показания по повдигнатия срещу него съдебен процес за измама на стойност 250 милиона долара.

Доналд Тръмп е обвинен в подвеждащо увеличаване на нетната стойност на активите му, с което е спечелил благоприятни условия от банки и застрахователи.

Разпитът на милиардера беше концентриран върху степента на участието му в изготвянето финансовите отчети на компаниите му. По време на разпита бившият президент на САЩ многократно влезе в сблъсък със съдията по делото, който трябва да прецени дали да наложи стотици милиони долари глоби на компаниите на Тръмп. Той обвини съда в тенденциозност и още на път към съдебната зала нарече представителите на съдебната власт "политически сътрудници".

"Сигурен съм, че съдията ще отсъди срещу мен, защото той винаги отсъжда срещу мен", каза бившият американски президент. За разлика от четирите наказателни дела, пред които е изправен Тръмп, този граждански процес не заплашва да го вкара в затвора. Ако бъде признат за виновен, последиците биха били катастрофални във финансово отношение за бизнес империята му, тъй като прокуратурата иска глоби в размер на 250 милиона долара, както и налагане на ограничения, които биха попречили на Тръмп и синовете му Ерик и Доналд да правят бизнес в родния си щат Ню Йорк.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец