10.04.2011 16:10

Трайчо и Дянков под строй до Бойко

Видян 1095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След грандиозния скандал около АЕЦ Белене премиерът Бойко Борисов буквално строи до себе си провинилите се министри – финансовия Симеон Дянков и енергийния Трайчо Трайков. Тримата се появиха усмихнати и преднамерено единни на откриването на 1-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос MX1 и MX2 на мотополигон Горна Росица край Севлиево вчера. Тази дружелюбна публичност поразително напомня  момента, когато излязоха скандалните СРС-та и след това вицепремиерът Цветан Цветанов, Дянков и шефът на Агенция Митници Ваньо Танов се появиха усмихнати на ГКПП Илинден. 

Вчера Борисов, Дянков и Трайков, разбира се, показаха единна позиция по проекта АЕЦ Белене. 

„Централата има бъдеще, ако цената на тока, на която ще се продава навън, ще е изгодна за държавата”, каза министър Трайков. Той без вина се оказа виновен, след като нареди на шефа на НЕК Красимир Първанов да не подписва за Белене, но онзи парафира, по нареждане на Дянков. 

„Когато се възложи на вицепремиер или министър задача, той не е едноличен играч, има екип и за да не се допускат повече грешки, направихме комисия от експерти на финансовото министерство и министерство на енергетиката”, каза от своя страна премиерът. Той добави, че министър Трайков пряко отговаря за проекта. 

По повод ситуацията с шефа на НЕК Красимир Първанов, Борисов заяви, че решението ще бъде взето, след като преди това се събере бордът на Българския Енергиен Холдинг.

Междувременно лидерът на СДС Мартин Димитров коментира ситуацията с думите: „ГЕРБ все едно си купува колело, а не ядрена централа. Това е нещо много важно, което ще има отношение към нашия живот през следващите 40-50 години. Усещам, че се бърза много да се подпише за Белене. Явно са поети ангажименти към Русия, които никой няма доблестта да си ги каже и които не са за казване“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв