Неотдавна прокуратурата разказа какво е установено по делото - на 5 юли Семерджиев шофирал джипа си Ауди след употреба на метамфетамин

Свързани новини

13.12.2022 16:28

Тръгна делото срещу Георги Семерджиев, исковете срещу него са за 1,25 млн. лв.

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. Черни връх на 5 юли, при която загинаха две млади жени, намиращи се на тротоара - Хариет Стефанович и Христина Дилева. Близките и на двете встъпиха като частни обвинители по делото, като роднините на Стефанович предявиха и граждански искове срещу Семерджиев - пет иска за нематериални вреди, всеки на стойност 250 хил. лв., т.е. общо 1,25 млн. лв. Съдия Стефан Милен уважи това искане и допусна за разглеждане предявените от майката, братята и доведения баща на Хариет Стефанович искове. Близките на Христина Дилева не предявиха искове за вреди срещу обвинения за смъртта на момичето.


Семерджиев е привлечен към отговорност за 5 деяния - освен причиняване смъртта на двете жертви, за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се установи в съда, го заплашват до 20 години затвор.


Неотдавна прокуратурата разказа какво е установено по делото - на 5 юли Семерджиев шофирал джипа си Ауди след употреба на метамфетамин. Летял със 166 км/ч в района на хотел Хемус. В барчето между двете предни седалки на колата държал 0,65 г метамфетамин. Навлязъл с тази висока скорост в кръстовището на червено, при което челно ударил такси. Нито таксиметровият шофьор, нито Семерджиев имали техническа възможност да спрат заради скоростта на Семерджиев. След удара джипът се отклонил напред и надясно и със скорост от 151 км/ч ударил първата пешеходка, намираща се на бордюра. След това джипът се ударил в металната конструкция на асансьора за метрото и се разкъсал. Предната му част с около 60 км/ч ударила втората пешеходка. Двете млади жени загинали на място.


Първото заседание на делото по същество беше насрочено за 19 декември. За тогава са призовани бившата полицайка Симона Радева, за която разследващите твърдят, че е установено, че е помогнала на Семерджиев да се укрие и ръководителят на военната прокуратура в София Адалберт Кръстев, който се оказа на мястото на катастрофата минути след инцидента. Показания трябва да даде и таксиметровият шофьор, в чиято кола се е блъснал Семерджиев.


Пламен Валентинов


Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци