Google представи ранен поглед към първия си сгъваем смартфон

Свързани новини

08.05.2023 16:05

Това е новият сгъваем телефон на Google

Видян 16736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Google представи ранен поглед към първия си сгъваем смартфон.

Във видеоклип, публикуван в Twitter и YouTube, компанията показа телефон Pixel с вертикална панта, която може да се отваря, за да разкрие дисплей, подобен на таблет, предаде CNN.

Компанията ще проведе годишната си конференция за разработчици в централата си в Маунтин Вю, Калифорния, следващата седмица, където според слуховете ще представи и бюджетния телефон Pixel 7a, най-новата си операционна система Android и подобрения в своя чатбот Bard, задвижван от изкуствен интелект.

Въпреки че компанията не разкри спецификациите на Pixel Fold, все по-често се случва компаниите да показват продукти преди собствените си събития, за да предизвикат вълнение и да създадат очаквания в момент, когато е трудно да изненадаш зрителите с нещо неочаквано.

Въпреки големия интерес към сгъваемите телефони - и възраждането на флип телефоните в стил 90-те години сред знаменитостите и инфлуенсърите от TikTok - пазарът на сгъваеми телефони е сравнително малък; Samsung доминира в категорията, следвана от други, включително Motorola/Lenovo, Oppo и Huawei. Според ABI Research през 2021 г. сгъваемите и гъвкавите дисплеи съставляват около 0,7% от пазара на смартфони, а през 2022 г. се очаква да паднат малко под 2%.



Не е изненадващо, че Google навлиза в света на сгъваемите устройства, но е възможно да изчака да пусне своя версия, докато технологията стане по-напреднала. Ранните версии на Samsung Galaxy Z Fold, например, имаха проблеми с екрана и повечето приложения не бяха добре оптимизирани за дизайна.

"Google работи върху осигуряването на по-добро потребителско изживяване за сгъваемите устройства от гледна точка на софтуера, така че в съчетание с подобренията от страна на хардуера пазарните условия сега са в състояние, в което има смисъл от Pixel Fold", казва Майкъл Иноуе, анализатор в ABI Research. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева