Свързани новини

18.11.2013 13:15

Тотално разрушение: Бурите-торнадо в САЩ станаха 60

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извънредно положение е обявено в седем окръга на американския щат Илинойс заради серията мощни бури-торнадо, бушуващи в Средния Запад на САЩ в неделя, разрушавайки градове и отнемайки живота най-малко на 5 души, съобщи блиц.бг.


В град Вашингтон в щата Илинойс с население от 15 000 души една от вече 60-те бури-торнадо изравни със земята най-малко 70 къщи. Десетки ранени местни жители са били откарани в близкия Пеория за медицинско лечение, докато спасителните екипи продължават да претърсват разрушените квартали за оцелели под развалините. „Беше тотално унищожение. Има хора по улиците, който просто плачат“, каза за Си Ен Ен Антъни Кхури, който живее във Вашингтон.


По думите му, единственото, което той е можел да стори по време на стихията, е да се моли на Господ, докато е гледал как торнадото удря града и се приближава към дома му. „Торнадото направо удари в задния ми двор. Чувах как хората пищят от ужас. Всички много се бяхме изплашили“, каза още той. Кхури и домът му успяват да оцелеят.


Пет жертви са взели бурите-торнадо в Средния Запад на САЩ. Съдебният лекар в окръг Вашингтон обяви, че 80-годишен мъж и 78-годишната му сестра са загинали, когато торнадо е ударило дома им в Ню Миндън, Илинойс. По-късно бе потвърден трети смъртен случай в град Вашингтон.


Въпреки, че градовете Ню Минден и Вашингтон в щата Илинойс се намират на около 300 километра един от друг, и двата бяха ударени от силни бури-торнадо в неделя. Разстоянието показва силата и скоростта на групата бури-торнадо, върлуваща в Средния Запад на САЩ.


Снимки, направени след удара на торнадото във Вашингтон, показват разрушени квартали и къщи, изравнени със земята, и коли, качени по дърветата. На тях още се вижда как местни жители обикалят засипаните с отломки улици, умувайки как да започнал да събират парче по парче разбитите си от стихията животи.


Вашингтон не бе единствения ударен от стихията град. Тони Лаубах е гледал как друго торнадо удря Лебанон в щата Индиана, разположен на около 300 километра от Вашингтон. „Бурите се движат много бързо днес, трудни са за следене“, казва Лаубах, който е преследвач на бури.


Около 50 бури-торнадо бяха регистрирани до 16:00 часа в неделя. Два часа по-късно броят им бе вече над 60.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион