Свързани новини

09.10.2008 17:00

Топлофикация цака абонати с пари за студени тръби

Видян 2579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичното парно прибира пари за услуга, която никога не е предоставяло, надувайки сметките на свои абонати с близо 30%. Такъв е случаят със семейство Сеизови, в чиято сметка е включена топлина, получена от тръби, които винаги са били студени. Пенсионерите живеят в блок 7 в квартал „Полигона“ се оплакаха пред 19`, че неправдата им натоварва значително бюджета.


Сеизови нямат претенции към изчислението на получената от тях топлина от радиаторите, също и към отчета на тръбите, които минават през банята, въпреки че мнението им е, че чак толкова топло от тях не получават. Не могат да възприемат като нормално обаче това, че счетоводната фирма „Бруната“ им включва към сметката и тръби, преминаващи вертикално през хола им, през които никога не е минавала топла вода. 19` се увери, че в отчета за последния отоплителен сезон изчислената „топлина“ от тези тръби е 30% от всичкото топло, което фигурира във фактурата. Семейството е пуснало жалба до „Бруната“, на която все още няма получен отговор.


Същото е положението с живеещата на долния етаж г-жа Тотева. Разказаното от нея напълно съвпадна с думите на Сеизови. Тя вече е сезирала за неправдата ДКЕВР, чийто отговор обаче не изяснява казуса. Пред вестника Тотева заяви, че ще се обърне лично към „Бруната“ и ще си търси правата докрай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци