Топлофикация Перник залага на два основни приоритета

Свързани новини

10.02.2022 12:12

Топлофикация Перник продължава мащабните си инвестиционни проекти

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В своята стратегия "Топлофикация Перник" залага на два основни приоритета - изпълнение на мерки, целящи подобряване на обслужването на клиентите и реализация на екологични проекти за трансформация на предприятието за осигуряване на чиста енергия за крайните потребители.


 


"Целите, които сме заложили в началото на годината, са устойчивото развитие на дружеството и стремежа за създаване на конкурентна и надеждна услуга в дългосрочен план. Изпълнението на така поставените задачи ще реализираме чрез изпълнение на стратегически проекти.


 


В плана си сме заложили на подобряване на техническото състояние на съоръженията на централата и пускане в експлоатация на новите когенератори. Разчитаме, че в резултат от положените усилия, ще бъде постигането пълноценно оползотворяване на целия потенциал на централизирано топлоснабдяване в Перник.


 


За нас е важно да предоставяме качествена, сигурна и екологична услуга за крайните потребители". коментира инж. Чавдар Стойнев директорът на "Топлофикация Перник".




"През 2020 година стартирахме реализацията на инвестиционно намерение за производство на енергия от природен газ. Реализирането на проекта ще спомогне за поетапната замяна на въглищата и за цялостната трансформация на предприятието. С включването в експлоатация на газовите когенератори ще се предостави възможност за продължаване на дейността на "Топлофикация Перник" и изпълнение на целите за намаляване на въглеродните емисии, заложени в Европейската зелена сделка.


 


На този етап въглищата ще се използват само по време на отоплителния сезон", заяви Чавдар Стойнев. По думите му с производството на енергия от природен газ ще се допринесе за устойчивото развитие както на предприятието, така и на Югозападния въглищен регион. "Топлофикация Перник" е едно от дружествата, които имат важна роля за енергийния отрасъл на България и основен работодател за Перник и останалите населени места в региона“, допълни Кацаров.


 


Директорът на предприятието поясни, че към момента паралелно провеждат административните процедури за реализиране на още една инвестиция за поетапна замяна на все по-голяма част от въглищата с биогорива.


 


"Биомасата е възобновяема суровина, при чието оползотворяване не се отделят вредни емисии във въздуха. Амбицията ни е да създадем напълно екологично производство на енергия. Винаги целият екип на "Топлофикация Перник" сме имали за цел да работим в пълно съответствие с най-високите стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. С тези инвестиции ние правим най-важната крачка към енергийната трансформация на предприятието", заяви инж. Чавдар Стойнев.


 


"През 2022 г. в бизнес плана на "Топлофикация Перник" ще акцентираме върху инвестиции, целящи модернизацията на съществуващите производствени мощности и усъвършенстването на технологичните процеси. Ще продължим да извършваме профилактика и планови ремонти през летните месеци с цел качествено отопление през зимата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв