В сряда пред сградата на Топлофикация-София показахме няколко изравнителни сметки

Свързани новини

31.08.2022 13:32

Топлофикация начислила 20%, вместо 9% ДДС на изравнителните сметки

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кампанията, която вчера заявихме пред Министерството на енергетиката „Не плащай“, че предприемаме, вече дава резултат. Снощи НАП съобщи, че Топлофикация-София наистина неправилно е начислила в изравнителните ни сметки ДДС от 20%, а не от 9 %, съгласно закона.  Затова призоваваме хората да не плащат изпратените им надути изравнителните сметки, докато Топлофикация-София не изпрати нови фактури с правилно начисленото ДДС.

Срокът за плащането им е чак до 14 септември, така че има достатъчно време дружеството да изпрати на потребителите нови фактури за изравнителните сметки с 9% ДДС, които те да заплатят в срок.

Очакваме Столичната община и кметът Фандъкова да предприемат незабавни действия, като виновните длъжностни лица да поемат отговорност за неспазването на Закона за ДДС и създадения пореден хаос.

В сряда пред сградата на Топлофикация-София показахме няколко изравнителни сметки. Всичките умишлено са написани абсолютно неразбираемо за потребителите, като судоку, което има единствено за цел да ограбва хората. И пак имат начислена сградна инсталация над 50-60%, т.е. гражданите са принудени да плащат, а същевременно стоят на студено.

Затова вчера внесохме писмено искане към служебния министър на енергетиката Росен Христов да започне незабавна проверка на всички топлинни счетоводители за неправилното изготвяне на изравнителните сметки, защото те са на негово подчинение.

Призоваваме и НАП да си влезе в задължението и да започне извънредни проверки във всички топлофикационни дружества в страната, а не само в София, дали и те са не изпратили сметки с 20% ДДС. Освен това да установи кой е отговорен за скъпо струващата на хората грешка, като наложи и съответните санкции на виновните длъжностни лица.

Крайно време е институциите да започнат да си вършат работата в интерес на хората, както изискват законите.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни