Свързани новини

09.10.2014 16:05

Топлофикация излиза на енергийния пазар

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлофикация София ще излезе на пазара за електроенергия, реши Столичният общински съвет на редовното си сесия. Вносител на доклада е заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.


Съгласно правилата, търговските участници на пазара на електрическа енергия следва да уреждат правоотношенията помежду си чрез сключване на съответните договори, чиито предмет и основни характеристики ще бъдат нормативно определени, пише в доклада. Във връзка с това Топлофикация трябва да сключи редица споразумения за достъп до електропреносната мрежа, както и за продажба и покупка на електрическа енергия, посочи Барбалов. Във всички договори са включени клаузи за гаранционни обезпечения. С приемането на доклада СОС дава съгласието си за учредяването на  обезпеченията в полза на трети лица, за да може дружеството да участва на енергийния пазар. По думите на заместник-кмета, в момента Топлофикация София купува електрическа енергия от т. нар. доставчик от последна инстанция на цена с около 30 процента по-висока от цените на свободния пазар.


Крайният финансов резултат , който специалистите очакват, е да бъдат спестявани 1,2 млн. лв. годишно, което ще е от полза за всички софиянци, каза Барбалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей