Експертите от "Топлофикация Габрово" обясниха, че уредите с дистанционен отчет осигуряват възможност за ежемесечно отчитане на консумираната енергия

Свързани новини

14.07.2022 11:13

Топлофикация Габрово: С уредите за дистанционен отчет клиентите си гарантират точно отчитане на реално консумираната топлинна енергия

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Дистанционното отчитане е практична дигиталната технология за снемане на показанията от устройствата за дялово разпределение от разстояние. Благодарение на този метод на получаване на информация за консумацията не трябва инкасаторите да влизат във Вашия имот." коментираха експерти от "Топлофикация Габрово". Те напомниха, че от 12 март 2021 г. с промени в Закона за енергетика стана задължително монтирането на измервателни устройства, които да се отчитат дистанционно. „На практика от тази дата, ако се наложи да подмените топломер поради изтекъл срок на годност или повреда например, то следва да направите това с уреди, които са с възможност за засичане на данните извън имота. Според промените в закона съвременните и модерни устройства, които монтират клиентите в домовете си, трябва да са доставени или одобрени от фирмата топлинен счетоводител.“ заявиха специалистите от топлофикационното дружество.

Експертите от "Топлофикация Габрово" обясниха, че уредите с дистанционен отчет осигуряват възможност за ежемесечно отчитане на консумираната енергия. "С монтирането на новите уреди отпадат прогнозните сметки и всеки знае колко точно енергия потребява. Така всеки ще заплаща реалната консумация и отпадат изравнителните сметки." заявиха специалистите от дружеството.

"За преминаването към дистанционен отчет е нужно в сгради етажна собственост да бъде взето решение на Общото събрание. Необходимо е мнозинство от 2/3 от живущите." уточниха енергийните експерти. Те обясниха, че след като има съгласие за преминаване към модерния начин за отчет на парното упълномощен представител подписва договор за месечен отчет с топлофикацията. "Експерти на дружеството извършват монтаж на дистанционни уреди за дялово разпределение” допълниха още специалистите от топлофикационното предприятие.  

Eкспертите от "Топлофикация Габрово обясниха, че към момента устройствата, които се използват от домакинствата в града, са изпарителни ампули, които са спрени от производство. Това означава, че след тяхното снемане, за да бъдат изготвени изравнителните сметки, следва да се приложи наредбата в закона, според която новите уреди, които се монтират, трябва да бъдат с възможност за дистанционен радиоотчет.

На въпрос колко ще струва преоборудването с новите уреди, специалистите от "Топлофикация Габрово" заявиха, че за цените на устройствата с дистанционно отчитане клиентите могат да се свържат с обслужващата фирма за дялово разпределение.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак