Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в света Binance забрани на базираните в Русия потребители да купуват и продават щатски долари и евро, използвайки своята P2P (peer-to-peer) платформа.

Свързани новини

10.03.2023 17:36

Топ криптовалутна борса забрани преводите на долари и евро от Русия

Видян 856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в света Binance забрани на базираните в Русия потребители да купуват и продават щатски долари и евро, използвайки своята P2P (peer-to-peer) платформа.

Компанията обясни решението с последния кръг от западни санкции срещу Русия, като заяви, че транзакциите в долари и евро няма да бъдат достъпни за всички лица, пребиваващи в Русия, независимо от тяхната националност.

Според съобщения в медиите борсата също така забрани на потребителите, базирани в ЕС, да извършват преводи в руски рубли чрез платформата. При опит за извършване на транзакция в рубли платформата подканва потребителите да изберат "местна валута" за P2P.

"За да продължат да използват Binance P2P, потребителите могат да изберат други налични фиатни валути", заяви представител на борсата пред Forbes Russia.


Криптовалутите, особено стабилната валута USDT, станаха популярен начин за руснаците да превеждат пари в чужбина, след като Visa и Mastercard напуснаха руския пазар миналата година, а редица руски банки бяха изключени от SWIFT. В светлината на западните ограничения руснаците се обърнаха към P2P услуги на криптоборси, които позволяват прехвърляне на криптовалути в долари или евро между криптопортфейли.

Последната забрана на регистрираната в САЩ Binance идва в допълнение към по-ранния кръг от ограничения върху търговските дейности на руските потребители. През април 2022 г. компанията наложи ограничения на руските сметки, които имаха крипто активи на стойност над 10 000 евро.


Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби