Според Аарон Нюман, инвеститор в OceanGate, който е посетил мястото на кораба през 2021 г., подводницата Titan, изчезнала по пътя към останките на Титаник, е била проектирана да се върне на повърхността след 24 часа.

Свързани новини

22.06.2023 13:47

Titan е проектиран да се върне на повърхността след 24 часа: Инвеститорът

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според Аарон Нюман, инвеститор в OceanGate, който е посетил мястото на кораба през 2021 г., подводницата Titan, изчезнала по пътя към останките на Титаник, е била проектирана да се върне на повърхността след 24 часа.

Титан се държи под водата с баласт - тежки тежести, които помагат за стабилността на плавателния съд - конструиран така, че да се освобождава автоматично след 24 часа, за да изпрати подводницата на повърхността, каза Нюман.

""Тя е проектирана да се върне обратно на повърхността", каза той пред CNN. "

На членовете на екипажа е казано, че могат да освободят баласта, като разклатят кораба или използват пневматична помпа, за да освободят тежестите, каза Нюман. Ако всичко останало се провали, каза той, линиите, които закрепват баласта, са проектирани да се разпаднат след 24 часа, за да го изпратят автоматично обратно на повърхността на океана.

Двигателите на "Титан" се захранват от външна електрическа система, докато вътрешна система захранва комуникациите и нагревателя, каза Нюман.

Отделно от това водещият на Discovery Channel Джош Гейтс, който през 2021 г. отиде на тестово гмуркане на "Титан", каза, че през тази година е научил, че има четири начина корабът да сваля тежест и да го връща обратно на повърхността в случай на авария.

Има компютърно контролирано освобождаване на тежестта, система с ръчни клапани, която впръсква въздух във външните баластни контейнери, хидравлична система за сваляне на тежестта и възможност за отделяне от шейната, прикрепена към подводницата, и подпомагане на придвижването на кораба обратно към повърхността.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни