25.05.2010 17:23

Тираджия обучава кадрите в бг образованието

Видян 24945 пъти | Коментари 0
Гласували 25 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да, правилно прочетохте - тираджия обучава кадрите в родното образование. Чудесната празнична новина по случай 24 май е свързана с директора на Центъра за развитие на човешките ресурси към Министерството на образованието, младежта и науката Митко Шалев, който кацна там след 35 години стаж в СОМАТ и малко в Нов български университет.


Той е назначен на този пост, след като Сергей Игнатов стана министър на образоването, а експертите бяха разгонени от министерството. Въпросният център е агенция с финансиране от Европейския съюз. И е единствената, която миналата година успя да усвои 110% от предвидените евросредства. Става въпрос за няколко интелектуални и образователни програми на Брюксел с милионни бюджети. Ето защо и контролът на Центъра бързо беше превзет, след като по случайност Игнатов - син на бившия първи секретар на район Селски, зае креслото на Йорданка Фандъкова в просветата и напъди заместничката й Светлана Ломева, която е уважавано име по света и у нас.


Изборът на двойник на Милко Калайджиев за шеф на подготовката на кадри не е бил случаен, а е плод на старо познанство между двамата. Шалев и министърът са си “селски” и не за първи път са заедно под шапката на едно ведомство, казват те. Преди това са компания и в Нов български университет, където Митко шофирал Сергей.


Според думите на самия Шалев обаче истината за избора му е друга: „Аз съм лично назначение на моя приятел Бойко Борисов - споделил той с подчинените си и допълнил:  Знаете ли под каква лупа ме е гледал?“...


Освен лупа обаче за неговия пост трябват и някои други компетентности - примерно владеене на чужди езици и интернет. Защото регулярният договор, който Европейската комисия изпраща до Центъра за развитие на човешките ресурси, е останал без отговор в едномесечния срок, задължителен според нормите на Брюксел. Проспал го е лично шефът Митко Шалев, на чийто мейл на 23 март т.г. е бил изпратен контрактът. Пропускът лъснал, след като на 26 април експерти от Центъра се поинтересували защо още не е пристигнал договорът. От Брюксел “издали” виновника.


Историята би звучала забавно, ако от всичко това България не е застрашена да изгуби 13 млн.евро. 


Дори и това да стане, майсторът на спорта Шалев пак ще има какво да управлява, защото Сергей Игнатов обяви, че ще похарчи 60 млн.лв. за подготовка на млади учители. Откъде ли ще вземе парите?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв