От Центъра за амурски тигри - организация, която изучава и опазва тигрите в Русия - заявиха, че хищникът вероятно е сметнал преследвача си за заплаха и по тази причина го е нападнал.

Свързани новини

05.12.2023 12:12

Тигър разкъса мъж в Русия, опитал се да спаси кучето си

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възрастен мъж е бил смъртоносно нахапан от амурски тигър в Хабаровския край в далечния изток на Русия, потвърдиха местните правоприлагащи органи. Съобщава се, че мъжът се е опитвал да спаси кучето си от хищника.

Според медията Mash голямата котка се е заблудила в отдалеченото селище Обор, намиращо се в слабонаселения район Лазо, рано в понеделник. След това хищникът нападнал кучето и го отвлякъл в близката гора.

Собственикът на кучето чул шума и тръгнал след тигъра, но накрая се натъкнал само на останките на кучето. Тогава голямата котка нападнала и него, съобщава Mash.

По-късно през деня било намерено осакатеното тяло на мъжа, съобщи местният отдел на Следствения комитет в изявление в Telegram, като добави, че е започнало разследване на инцидента.

От Центъра за амурски тигри - организация, която изучава и опазва тигрите в Русия - заявиха, че хищникът вероятно е сметнал преследвача си за заплаха и по тази причина го е нападнал.


Видеоклип, публикуван от Mash, показва как няколко души очевидно търсят кучето и неговия собственик. На видеото се чува как един от мъжете казва, че тигърът е отвлякъл кучето. След това същият мъж се натъква на следи от тигър и се чува как казва, че те са "наистина големи". В клипа се вижда също така как издирващата група открива петна от кръв.


Самоличността на жертвата на тигъра не е разкрита. Руските медии го описват само като "възрастен мъж". Не е ясно и дали е бил въоръжен.

Местните власти сега обмислят да проследят тигъра и евентуално да го премахнат от дивата природа. Жителите на селището Обот бяха призовани да останат по домовете си поне 24 часа и "да бъдат нащрек".

В Хабаровск и съседните Приморски райони се наблюдава повишена активност на тигрите в близост до населени места. Местните жители съобщават, че са забелязали следи от големите котки в рамките на своите села.

Тигрите са убили и няколко кучета в района. Според местните медии в един от случаите голяма котка дори е отвлякла куче пазач от военна база.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион