Свързани новини

21.12.2012 10:51

Тежката зимна обстановка в Източна България продължава

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължават усилията за преодоляване на тежката зимна обстановка в източната част на страната. До 6 часа сутринта са извлечени 138 закъсали автомобила и са евакуирани и превозени 521 човека. Все още в страната има 120 селища с нарушено електрозахранване. Остава в сила обявеното бедствено положение на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Долни чифлик, Вълчи дол, Бяла, Дългопол, Аксаково, Ветрен и Аврен в област Варна и бургаската община Руен.


В област Шумен през целия ден в четвъртък и през нощта на терен работиха над 100 пожарникари и спасители. До медицинско заведение бяха превозени 8 души за хемодиализа и една родилка. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” доставиха храна на болницата в Шумен, а с високопроходим автомобил бе осигурена доставка на хляб за града от Варна. Към 6 часа тази сутрин от снежния капан са извадени над 20 превозни средства, включително и линейки.


В област Бургас благодарение на действията на пожарникарите и спасителите вече са изведени всички хора от магистралата в посока Карнобат. На територията на областта обаче все още има десетки населени места с нарушено електрозахранване.


В дежурната част на пожарната в Добрич са получени 45 сигнала за произшествия. Оказано е съдействие на социалните служби за доставка на храна по домовете на възрастните хора в града и близките населени места. Осигурена е проходимост на медицинските служби по пътя Добрич – с. Одърци, които са помогнали на болен в будна кома.


В област Варна всички пътища са затворени за почистване. До този момент варненските огнеборци са участвали в петдесет и една спасителни дейности.


Във Велико Търново екип на пожарната, съвместно с БЧК, са раздавали храна и топли напитки за шофьорите на 30 ТИР-а. Превозните средства са спрени временно след полицейско разпореждане до с. Кесарево на главен път София – Варна.


Пожарните служби в цялата страна поддържат непрекъсната връзка и координират своите действия с органите на местната власт, Агенция „Пътна инфраструктура” и областните пътни управления.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да