Кой точно обаче е властта в него не е ясно, тъй като членовете му се събират 4 пъти, без да могат да съставят мнозинство или да си изберат председател. След отказа на БСП да участва в Сглобка с ППДБСС, след напускането на 1 съветник, впоследствие пребит, от Възраждане, което попречи и на пропутинистите да се коалират с проевропоатлантиците, както сториха във Варна, ГЕРБ остава единствения шанс за сформиране на болшинство в СОС.

Свързани новини

12.12.2023 14:51

Терзиев забранил чиновници да се подчиняват на „спасителите”

Видян 16515 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръм в Рая! До софийското чиновничество е достигнала неформална заповед на кмета Терзиев, която по висшите етажи може и да е формализирана, преди да се изпълняват нареждания и разпореждания на Борис Бонев или Андрей Зографски, да се докладва в кабинета на Терзиев и чак след одобрение от него, да се вземат предвид и евентуално да се изпълняват.


На Московска 33 още от деня след втория тур на изборите – 6 ноември, „спасителите” са като хвърковата чета, която обяснява и нарежда различни работи, а до момента някои от служителите ги смятат и за закон и ги изпълняват. Независимо, че съветниците в София са 61 и те, за разлика от кмета, неговите заместници и директорите на дирекции в общината, нямат преки ръководни правомощия върху администрацията. Единствено могат да участват с предложения за решения и с гласувания в местния парламент - Столичния общински съвет.


Кой точно обаче е властта в него не е ясно, тъй като членовете му се събират 4 пъти, без да могат да съставят мнозинство или да си изберат председател. След отказа на БСП да участва в Сглобка с ППДБСС, след напускането на 1 съветник, впоследствие пребит, от Възраждане, което попречи и на пропутинистите да се коалират с проевропоатлантиците, както сториха във Варна, ГЕРБ остава единственият шанс за сформиране на болшинство в СОС.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей