Свързани новини

03.12.2013 14:50

Терористи навлизат с бежанската вълна в България

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на сирийската общност в България д-р Малек Насер призовава специалните служби да се самосезират, тъй като вълната от нелегални имигранити носи със себе си  ''цели групи мъже, които са воювали за терористични организации". Вътрешната статистика сочи, че  50% от арабите, дошли в страната ни от края на пролетта до момента не са сирийци, съобщава д-р Насер, цитиран от Дарик. Тревожността идва от факта, че тези, които изповядват радикален ислям – т.нар. спящи клетки, лесно могат да бъдат активирани от техните водачи извън страната. „Бягащите от войната в Сирия семейства искат да получат официално статут на бежанци, след което едва ли ще останат в България. Тези обаче, които са воювали за терористични групировки, включително и такива, свързани с Ал Кайда, могат да бъдат лесно манипулирани и активирани", каза още Насер.


Към полицията са отправяни официални запитвания за това дали се следи националността на имигрантите идващи в страната, но отговори не са получени.


Д-р Малек Насер категорично каза, че „сирийската общност в България е готова да помогне на всички държавни институции и местните власти да се справят с основните проблеми, създадени от вълната с нелегални имигранти".


Междувременно за втори пореден ден напрежението в центъра на София се покачва. В понеделник късно вечерта на бул. Сливница сириец нахлул в магазин за кафе и нападнал 19-годишната продавачка. По данни на жертвата, мъжът започнал да я драска и хапе. Полицията обаче бързо е отреагирала и е разтървала сборичкването. Момичето е със съмнение за счупена раменна кост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог