Свързани новини

30.10.2020 10:14

Терористът от Ница бил с документи от Червения кръст

Видян 2299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Брахим Аусауи, 21-годишен тунизийски мигрант, убил вчера трима души в църква в Ница , е носел у себе си документи от Италианския Червен кръст. Те са на името на гражданин на Тунис, роден през 1999 г., съобщи на пресконференция Жан-Франсоа Рикар, цитиран от ДПА. Мъжът, който е бил неизвестен на службите за сигурност, е стигнал до Европа през италианския остров Лампедуза на 20 септември. На 9 октомври е пристигнал на източното пристанище Бари.


Една от жертвите на нападението е бразилка, съобщи бразилското външно министерство, цитирано от Франс прес и БТА.


"Бразилското правителство с голямо прискърбие съобщава, че една от убитите е била пребиваваща във Франция 44-годишна бразилка, майка на три деца", се казва в изявление на министерството. В него се добавя, че "бразилското правителство енергично осъжда този ужасяващ атентат".


Неотдавна пристигнал в Европа, тунизиецът извърши зловещото си деяние в базиликата "Нотр Дам" с викове "Аллах акбар" ("Господ е най-велик" на арабски).


Жестокото тройно убийство


Вестник "Монд" дава по-детайлна картина на случилото се: всъщност на жена на 60 години е било причинено "прерязване на гърлото с дълбочина, приближаваща го до обезглавяването", по думите на Жан-Франсоа Рикар, националния прокурор за борба с тероризма. 55-годишния клисар на църквата, баща на две деца, бил прободен в гърлото до смърт. Друга жена (днес става ясно, че е бразилка - б.р.), на 44 години, е била ранена, успяла е да избяга от църквата и да се укрие в намиращ се наблизо ресторант, където малко след това е умряла от раните си, успявайки преди това да каже за последен път, че обича децата си.


"От името на цялата бразилска нация президентът Жаир Болсонаро поднася дълбоките си съболезнования на близките и приятелите на убитата в Ница наша сънародничка и на тези на другите две жертви и изразява солидарността си с френския народ и правителство. Бразилия твърдо отхвърля всякаква форма на тероризъм независимо от мотивацията и потвърждава волята си да участва в изкореняването на това бедствие", завършва изявлението на бразилското външно министерство.


Камери за видеонаблюдение са засекли Брахим Аусауи на гарата в Ница, откъдето е извървял пеша 400 метра до църквата "Нотр Дам", предаде Ройтерс.


На местопрестъплението са намерени копие от Корана, два телефона, нож със 17-сантиметрово острие, използвано при нападението, и още два неизползвани ножа, каза Рикар.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион