01/02
08.12.2008 18:16

Термометри доказват надути сметки за топло

Видян 2015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичното парно начислява „измислена енергия“. Това показа проверка на показателите в двете абонатни станции на бл. 358 А в ж.к. „Света Троица“ в столицата, които разпределят топлоенергията в 22-етажната постройка. 
Живачният термометър „на входа“ на топлата вода показваше 64С, увери се 19`. Общият топломер обаче отчиташе с 4С по-висока температура – 68С. „На изхода“ пък, т. е. там, където водата поема към жилищата, живакът показваше 47С. Тази разлика в показателите на топломера и двата живачни термометъра, умножена по дебита, дава енергията, която се начислява. Резултатът от „тази гимнастика“ е - хиляди левове повече по сметките на хората, каза пред медиите шефът на Федерацията на потребителите Павел Кърлев, който организира огледа. За сметка на това температурата на водата, която стига до имотите, е далеч по-ниска. 
Кърлев е категоричен, че от „Топлофикация“ махат навсякъде живачните термометри, защото данните, които те отчитат не са в интерес на дружеството.
Изводът е, че дори и да спираме радиаторите си в къщи с цел икономии, енергията пак се начислява в сметките, защото по никакъв начин не се отчита, че постъплението й е намаляло в даден момент. Също така не се ограничава постъплението на енергията, когато времето се стопли. И всичко е за сметка на потребителите.
От федерацията ще предложат на японския енергиен център да бъде арбитър в спора с парното, като от там направят замервания на енергията с дистанционни прибори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли,