Свързани новини

15.01.2013 13:11

Тексас остава в САЩ

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лоша новина за онези хиляди американци, които искаха Тексас да излезе от Съединените щати - щатът остава в състава на САЩ, предаде Асошиейтед прес.


Белият дом отговори на петицията, с която се иска Тексас да се отцепи от Съединените щати, с аргумента, че Бащите основатели на САЩ "не са предвидили право за напускане" на държавата.


Повече от 125 000 души подписаха петицията, инициирана само няколко дни, след като Барак Обама спечели втори президентски мандат, пише БТА. Белият дом е обещал да отговаря до 30 дни на всяка петиция, под която стоят повече от 25 000 подписа.


Джон Карсън, директор на Службата за поддържане на връзка с гражданите, оповести отговора на петицията, в който се цитира словото на Ейбрахам Линкълн при първото му встъпването му в длъжност и становище на Върховния съд след Гражданската война.


В него се казва, че Америка е създадена като "постоянен съюз", но позволяващ на хора с различни възгледи да обсъждат различни въпроси. "Демокрацията може да е шумна и противоречива", каза Карсън. "Нашата страна функционира благодарение на свободните и открити дебати. . . Но колкото и да ценим здравословния дебат, няма да позволим той да ни разкъса на части". Карсън посочи също така, че съставителите на американската конституция са вярвали, че политиката трябва да се променя чрез избори, а не чрез отцепване.


Инициаторите на петицията за отделяне на Тексас обясняват желанието си с икономическите трудности, произтичащи от това, че федералното правителство не желае да реформира системата за вътрешни разходи и помощи за чужбина. Тъй като Тексас е голям щат с балансиран бюджет, той на практика има възможност да излезе от съюза, казват те.


   



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева