Екстремният туризъм се превърна в нарастваща тенденция сред търсачите на силни усещания, които търсят прилив на адреналин, разширявайки границите на конвенционалното пътуване, а понякога и на безопасното пътуване.

Свързани новини

21.06.2023 15:27

Технологията, използвана в изчезналата подводница Титан, е толкова нова, че не е прегледана

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Само шепа хора са виждали лично останките на "Титаник", защото малцина имат нужните условия за посещение: финансови средства, достъп до експерти и готовност да поемат значителен риск за безопасността.

Но за тези, които са готови да отделят средства, туристическата и изследователска компания OceanGate Expeditions предлага осемдневни мисии, които струват 250 000 долара на човек и позволяват на клиентите да изследват "Титаник" на повече от 13 000 фута под повърхността на океана с помощта на петместни подводни кораби от въглеродни влакна и титан. Базираната в Еверет, Вашингтон, компания е основана през 2009 г. от авиоинженера Стоктън Ръш, който също е на борда на подводницата, според източник, запознат с плана на мисията.

Екстремният туризъм се превърна в нарастваща тенденция сред търсачите на силни усещания, които търсят прилив на адреналин, разширявайки границите на конвенционалното пътуване, а понякога и на безопасното пътуване.

Но тази свръхлуксозна екскурзия представлява и регулаторно предизвикателство. Липсващият подводен апарат "Титан" не е обект на правителствени разпоредби от независими групи, които определят стандартите за безопасност, тъй като технологията е толкова нова и все още не е прегледана, твърди туроператорът.

"Това обаче не означава, че OceanGate не отговаря на стандартите там, където те се прилагат, но означава, че иновациите често попадат извън съществуващата индустриална парадигма", заяви компанията в публикация от 2019 г. на своя уебсайт.

Тя добави, че на организациите може да отнеме години, за да прегледат и одобрят нови стандарти, и че други кораби на OceanGate имат одобрена класификация.

В подкаста "Unsung Science" от ноември 2022 г., воден от кореспондента на CBS Дейвид Поуг, главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш заяви, че изследването е свързано с вроден риск.

    "В определен момент безопасността просто е чиста загуба. Искам да кажа, че ако просто искате да сте в безопасност, не ставайте от леглото", каза той. "Не се качвайте в колата си. Не правете нищо. В някакъв момент ще поемете някакъв риск и това наистина е въпрос на съотношение риск/печалба. Мисля, че мога да го направя също толкова безопасно, като нарушавам правилата."


 Снимка: ДейлиМейл



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби