ТЕЦ Марица 3

Свързани новини

19.10.2023 10:41

Театър на абсурда. Чиновници проверяват ТЕЦ Марица 3 дали може да заличи вандалски надпис

Видян 952 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Активизмът не е престъпление, когато се случва от чужди корпорации в България

Да си активист на отровно зелена организация означава, че всичко ти е разрешено. Грубото погазване на законите в редки случаи придружено с арести също е повод за гордост и за популяризаране на акциите. Според надписите на транспарантите, които носят „Активизмът не е престъпление“.

Така, без разрешение, застрашавайки собствената си сигурност и изправяйки на крака цяла централа, активистите превзеха охладителната кула в Димитровградския ТЕЦ. Всъщност само бързата реакция на работещите в централата предотврати донякъде по – голям инцидент. Колко е струвало спирането в момента на пускане на работата на ТЕЦ Марица 3 си знаят само те.

Днес обаче за тях изпитанията продължават. Централата е планирала заличаване на написания на чужд език надпис. „В България пишем на български език, бъдеще за българската енергетика“ каза по–рано Юлиян Семерджиев.

Преди обаче да видим как и какво ще бъде изписано на родния ни език в предприятието влезе Инспекция по труда. Причината – да провери разрешителните на алпинистите, които са се заели със задачата. Съвсем естествено това забавя плановете на ТЕЦ Марица 3, но поставя и някои въпроси:

1.    Алпинистите извършили вандалския акт бяха ли проверени от Инспекцията по труда? Предупредителните протоколи, които са им били съставени на какъв език са и с какви последствия, защото според анонса на зелената организация алпинистите са били от 7 държави?

2.    Наистина ли активизмът не е престъпление, когато се случва от зелените организации, а е обект на проверки, когато ние в България защитаваме труда си?

Има и други въпроси – Какво щеше да се случи, ако някой беше пострадал или не дай Боже се беше случила голяма авария при бързото спиране. И тогава ли активизмът нямаше да бъде престъпление?







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.10.2023 14:16

    пратили са ги глобалистите да тормозят нормалните българи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец