Свързани новини

26.08.2011 12:57

Цветанов вдъхновен от британския съд

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надявам се да стигнем нивото във Великобритания, където само за подстрекателство към хаос съдебната система веднага взима мерки, които да съответстват на интересите на обществото. Това коментира вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов пред BTV по повод последния арест на знаков бандит.


Припомняме, че вчера в центъра на София беше задържан наркобоса Ицо Байков. Когато лица като Ицо Байков са задържани с определено количество наркотици и незаконно оръжие, трябва да има остра реакция от страна на българския съд, посочи Цветанов.


Той допълни, че ако задържаният вчера е бил покровителстван, това е било на ниво районно управление. Когато се съберат доказателства за служители от другата страна на барикадата, полагаме максимални усилия да ги разобличаваме и отстраняваме, изтъкна в тази насока Цветанов.


Вицепремиерът отрече да хвърля камъни в градината на съдебната система. Той обаче даде пример със случай на българин в САЩ, за когото е разговарял с американския посланик Джеймс Уорлик. След тежко престъпление мъжът бяга от Щатите, задържан е в Перу. Там е оставен под домашен арест и изчезва отново. Прибира се в България и пак е задържан, но след нова мярка „домашен арест" бяга отново, обясни Цветанов.


Той отказа да коментира думите на финансовия министър Симеон Дянков за намаляване на парите от бюджета за МВР за сметка на образование, наука и култура. Темите за бюджета и управлението трябва да се коментира в друг формат - на ниво Министерски съвет и парламентарна група, категоричен бе вицепремиерът.


Вътрешният министър подчерта, че е „колективен играч" и се съобразява с решенията на останалите министри, дори те да не съвпадат с неговите виждания. По думите му в едно правителство плюсовете са за всички, докато минусите отнася само премиерът.


Що се отнася до темата с даренията за МВР, Цветанов заяви, че са се появили редица спекулации в медиите относно тяхната стойност.


Той уточни, че става въпрос за дарители от общини, фирми и физически лица. За да няма подобни спекулации в бъдеще, сме спрели всичко, свързано с физически и юридически лица и ще разчитаме само на общини, държавни фирми и повече средства по оперативни европейски програми и от страни сътрудници, разясни министърът.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец