09.01.2015 14:01

Цветанов успокоява Банско след решението на правителството срещу курорта, взето в сряда

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Второто правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов, всъщност, подкрепя изграждането, при това "бързо", на втори кабинков лифт в Банско. Така поне твърди заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.


 


От разпространено в петък съобщение на партийния пресцентър става ясно, че той е посетил курортния град ден, след като правителството отмени решение на кабинета "Орешарски" за промяна на концесионния договор за ски зоната в Банско с фирма "Юлен", която водеше към разширяване на площта, разрешена за ски съоръжения, пише Медиапул.


 


Цветанов се е срещнал с кмета на Георги Икономов и неговия екип, като "основните акценти по време на срещата били приоритетните инфраструктурни проекти на правителството и изграждането на автомагистрала "Струма"".


 


По-конкретно по време на разговора станало ясно, че до август се предвижда да бъде завършен ЛОТ 2 от магистралата в участъка от Дупница до Благоевград. После гостът подчертал, че Лот 3 с най-дългия шосеен тунел в Европа в района на Кресненското дефиле, вече е част от стратегическите обекти в потвърдената пред Европейската комисия програма за новия програмен период.


 


После между другото в съобщението се посочва, че Цветанов "уверил кмета на Банско Георги Икономов в подкрепата на кабинета за бързото изграждане на Втора кабинкова линия в ски-зона "Банско" в контекста на взетото вчера решение на Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета "Орешарски" за разширение на площта на зоната без ясно изразени факти и обстоятелства".


Всъщност, в сряда правителството отмени решение на кабинета "Орешарски" за промяна на концесионния договор за ски зоната в Банско, с която щеше да се увеличи площта на защитената територия, която може да се ползва за ски съоръжения. Мотивът бе, че при вземането на въпросното решение са допуснати редица нарушения.


Напомняме, че абсолютно незаконно при сходен казус Пампорово не просто присвои държавни и общински терени, но и без разрешение от ДНСК построи нов лифт, ала това не доведе до реакция нито на правителството, нито на т.нар. еколози. За което, естествено, си има ясна причина. 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева