Свързани новини

06.10.2013 13:10

Цветанов иска предсрочни избори

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички членове и структури на ГЕРБ в цялата страна са единодушни, че България се нуждае час по-скоро от предсрочни парламентарни избори. Този парламент и това правителство са тотално делeгитимирани и не са в състояние да работят повече. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с общинските ръководства на ГЕРБ – София. Пред над 200 души  Цветанов обясни, че парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да показва, както в парламента, така и пред всички български граждани, че правителството на Пламен Орешарски се крепи единствено от Атака, и БСП и ДПС не могат да си гарантират нито кворума в парламентарната зала, нито стабилността на това вредно за България правителство. „Ето защо парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да следи при всяко едно заседание на парламента дали депутатите от Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака са дошли на работа и имат кворум. Ако няма кворум, ГЕРБ повече няма да осигурява легитимност чрез депутатите си на нелегитимното правителство. Вече втора седмица сме свидетели, че парламентът не може да работи и да приема закони, че е на лице тотална парламентарна криза, и че правителството не разполага с мнозинство, което да гарантира неговата стабилност и легитимност“, заяви Цветанов пред общинските ръководства на структурите на ГЕРБ – София. 

Заместник-председателят на ГЕРБ констатира, че софийските структури на партията са в кондиция и работят добре. Цветан Цветанов отбеляза, че както в цялата страна, така и в София, в партията се приемат голям брой нови членове, а напускащите са единици. „Кметовете и общиснките съветници на ГЕРБ са лицето на партията в момента пред хората. Ето защо те, заедно с депутатите от ГЕРБ, трябва да се срещат с хората и да им обясняват политиката, която провеждаме. Срещайте се с всички хора, помагайте им, като решавате проблемите им и обръщайте внимание на всеки, защото всеки човек ни е важен, както в София и областта, така и в цялата страна“, призова Цветанов. В същото време е нужно структурите на ГЕРБ също да подкрепят политиките, които нашите кметове, съветници и депутати провеждат, и да ги обясняват пред останалите граждани, подчерта още Цветанов. 

Всички постижения на ГЕРБ и концепцията на партията по всички секторни политики ще бъдат представени публично на поредица от кръгли маси. Форумите ще се проведат в цялата страна и в тях ще вземат участие експерти на ГЕРБ от съответните сектори. Първата кръгла маса ще бъде посветена на постиженията ни в сектора „Земеделие“ и на възможностите за развитие и европейско финансиране, и ще се проведе в Сливен, следващата седмица.

На въпроси от структурите за електоралната подкрепа на ГЕРБ в цялата страна, Цветан Цветанов коментира, че само два месеца след парламентарните избори, на които ГЕРБ беше първа политическа сила, партията спечели убедително и частичните избори за кмет във Варна. „Това е доказателството за реалното доверие на хората към ГЕРБ и електоралната подкрепа за нас. Ние сме първата партия, която след един управленски мандат повторно спечели изборите и сме първа политическа сила в страната. Победата на Иван Портних и ГЕРБ във Варна е доказателството, че както изборите, така и денят за размисъл на 11 май, бяха умишлено опорочени, чрез внушенията за манипулация на вота. Само че българските граждани разбраха това и това стана ясно на изборите във Варна. Миналата седмица ГЕРБ спечели изборите в Трън от първи тур, а в Гърмен увеличихме резултата си, в сравнение с миналите избори, с 500 гласа. ГЕРБ беше и единствената партия, която участваше със свой кандидат за кмет в Гърмен срещу ДПС. БСП подари Гърмен на ДПС, както и другите партии, които дори не се осмелиха да издигнат свой кандидат“, коментира още Цветанов. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ подчерта отново, че както винаги досега, ГЕРБ ще участва самостоятелно на предсрочните парламентарни избори и няма да участваме в коалиции, защото имаме своя идентичност и така ще получим пълната подкрепа на българските граждани.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева