Свързани новини

12.06.2013 09:16

Цветан Цветанов става обвиняем

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цветан Цветанов има призовка от прокуратурата и ще се яви, за да бъде разпитан по делото за незаконните подслушвания, предаде  БГНЕС.


Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи трябва да се яви в сряда, 12 юни, в 10:00 часа в Специализираната прокуратура. Той обеща, че ще изпълни ангажимента си, за да не възпрепятства производството, но обяви, че е невинен. Той е убеден, че няма как да се докаже, че е имало незаконни СРС-та докато е бил вътрешен министър.


Очаква се на Цветанов да бъде предявено обвинение за т. нар. допустителство по служба и да му бъде определена мярка за неотклонение, която най-вероятно ще бъде "парична гаранция".


Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров поиска официално Цветанов да бъде разследван заради незаконното подслушване на политици, журналисти, бизнесмени и лидери на опозицията. Той може да получи до 8 години затвор, ако прокуратурата му повдигне обвинение и докаже тезата си в съда. Престъплението, за което обвинението откри данни е "допустителство по служба". То по чл. 285 от Наказателния кодекс във връзка с член 387 - бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление. При разследването стана ясно, че двама служители на СДОТО са признали за незаконните подслушвани.


На 5 юни разследването срещу Цветанов бе възобновено. По него работят повече от двама прокурори. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е защитен свидетел по делото за незаконно подслушване. Найденов публично обвини Цветанов, че е подслушвал масово по време на мандата на ГЕРБ, министри, президент, журналисти, политици и лидерът на опозицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци