17.04.2018 15:04

ЦРЧР посреща директорите на националните агенции по програма Еразъм+

Видян 2102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В периода 17 – 19 април 2018 г., в София Хотел Балкан, в гр. София, ще се проведе неформална среща на директорите на националните агенции по Програма Еразъм+ в сектор Младеж. Събитието се провежда в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на срещата ще бъде Център за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция по Програма Еразъм+ за България.


Официалната среща ще бъде открита на 17.04.2018 г., в 14.30 ч. от г-жа Татяна Калканова, Изпълнителен директор на ЦРЧР, г-н Петър Младенов, председател на работна група Младеж към Съвета на ЕС, както и г-н Робърт Франче, началник сектор Младеж в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, отговаряща за Програма Еразъм+.  


По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите пред Програма Еразъм+ след 2020 година. Сред основните теми, които ще се дискутират и които са от значение за определяне на бъдещия формат на Програмата, ще бъдат социалното включване,  споделените европейски ценности, предоставяне на възможности за участие в Програмата на по-голям брой потенциално заинтересовани европейски граждани.


В рамките на срещата ще бъде обсъждана и новата инициатива на ЕК Европейски корпус за солидарност. Европейският корпус за солидарност обединява младите хора с идеята да се изгради едно по-приобщаващо общество, като подкрепя хората в затруднено положение и търси отговор на предизвикателствата пред обществото. Той предлага на младите хора, които искат да помагат, да се учат и да се развиват, възможност да придобият вдъхновяващ и изпълнен с отговорност опит.


В началната си фаза, Европейският корпус за солидарност се финансира чрез 8 съществуващи програми на ЕС, сред които е и Еразъм+. Успоредно с това, след интензивни консултации с множество заинтересовани страни, на 30 май 2017 г. Европейската комисия предложи регламент за определяне на правната рамка на Европейския корпус за солидарност. Понастоящем предложението е в рамките на междуинституционални преговори. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС се очаква постигането на значим напредък по преговорите между Европейския парламент и Съвета на ЕС за обособяването на Европейския корпус за солидарност като самостоятелна програма с отделен бюджет от средата на 2018 г.


Към настоящия момент, организациите, които искат да участват в Европейският корпус за солидарност могат да кандидатстват за финансиране чрез една от осемте програми. Например, организация, която иска да направи транснационален проект за доброволческа дейност в рамките на корпуса, може да кандидатства към Националната агенция по програма Еразъм+ на страната, в която се намира проектът за Европейска доброволческа служба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.