Свързани новини

29.08.2020 21:23

ЦИК получила оферти за машини за вота, без да е информирана

Видян 1604 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Централната избирателна комисия настоява за среща с вицепремиера Томислав Дончев по въпроса за машинното гласуване.


В комисията, чрез дружеството "Информационно обслужване", са били препратени оферти за машини, постъпили миналия месец в МС. Документите са на английски език, предаде Дир.бг.


Според председателя на ЦИК Стефка Стоева всички тези въпроси трябва да бъдат обсъдени с правителството, като държавата трябва да купи, а не да наема машини за гласуване.


"Винаги съм считала и съм го повтаряла, че държавата е тази, която трябва да закупи машините. Това е сериозно дело, отговорен въпрос, става дума не само за закупуване, но и за логистиката, съхранението не е еднократен акт. Считам, че трябва да комуникират органите на законодателната и изпълнителната власт с ЦИК, защото не е само наше дело", обясни пред БНР експертът.


Остро изказване по проблема направи заместник- председателят на ЦИК Севинч Солакова. Тя подчерта, че комисията е водещ орган по организацията на предстоящите парламентарни избори, но, според нея, е пренебрегната от изпълнителната и законодателната власт.


"Интересно как така заместник министър-председателят има среща с правна комисия в Народното събрание относно изменение в Изборния кодекс без да е необходимо, дори да бъде информирана Централната избирателна комисия. Интересно, пак казвам, как се възлага на частно дружество с държавно участие извършването на международно пазарно проучване на производители на машинно гласуване и цени без да се информира ЦИК", каза Севинч Солакова в днешната дискусия по темата за машинния вот и организацията му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2020 11:36

    В дъното на всичките машинации около машинното гласуване у нас,е габровския еквилибрист,майсторът на витиеватия разказ,Томи Дончев.Казано му е от Борисов,с преброителя на бюлетините "проф."Костадинов,да бавят топката,докато свърши "полувремето".Машината не отчита мъртвите души,нарочно повредените бюлетини,купените цигански гласове,въобще не ни трябват никакви механизми.Умната работете,за да не ви изхвърля от играта, каза нарочно Боко.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни