Вчера в Министерството на електронното управление беше предоставен достъпът до изходния код на софтуера на машините на регистрираните за местните избори партии и коалиции. Инсталирането на софтуера на машините започна и трябва да приключи в петък, каза още Матева на брифинга.

Свързани новини

24.10.2023 15:52

ЦИК не може извади от списъците десетките хора с една и съща адресна регистрация

Видян 654 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК не може извади от списъците десетките хора с една и съща адресна регистрация, стана ясно от думите на говорителката на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя добави, че окончателните избирателни списъци вече са отпечатани от ГРАО, а ЦИК няма отношение по въпроса с адресните регистрации, предаде OFFNews.

Говорителката на ЦИК припомни, че по закон 6 месеца преди изборите кметовете на общините трябва да проверят всички нови адресни регистрации, направени през последната една година. Тези проверки трябва да приключат 3 месеца преди изборния ден.

Вчера в Министерството на електронното управление беше предоставен достъпът до изходния код на софтуера на машините на регистрираните за местните избори партии и коалиции. Инсталирането на софтуера на машините започна и трябва да приключи в петък, каза още Матева на брифинга.

Матева припомни, че до момента има назначени 12 238 членове на секционни избирателни комисии. В 9082 от тях ще се гласува с машини, а в останалите с хартиени бюлетини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ежедневна гавра с нормалните хора 24.10.2023 20:23

    информационно обслужване работи със 110 годишни мъртавци акционери, ще правят статистиката на хинков за антибиотичната резистентност, но не могат да изключат другите починали мъртавци от списъка на гласуващите щото им е много модерен дизайна на машините, свързан е с оня свят

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.