Свързани новини

10.04.2014 14:43

Цигани рекетират софиянци къде да паркират

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цигани нагло изнудват шофьорите в центъра на столицата. Парадоксално е, че това се случва точно под носа на Темида. Ако се опитате да паркирате в района на Съдебната палата или около бул. Витоша, тутакси неколцина чевръсти роми изскачат от нищото и започват да ви насочват къде да оставите колата си. Освен това обещават да ви пазят мястото. Естествено, трябва да платите за услугата, въпреки че не сте я искали. Давате 2 лв. на мургавите изнудвачи и всичко е наред. Ако обаче не цакате, понеже вярвате, че паркирането тук е ваше право, тъй като вече са ви шарили за Синя зона, по-добре се явете на конкурс за наивници. Този, който откаже да си предаде рекета, намира колата си я с надраскана броня, я със спукана гума или нещо по-лошо - в зависимост от въображението на пренебрегнатия на изнудвач.


 Така че, ако искате да оставите автомобила си спокойни, че няма да му се случи нещо, трябва да се отчетете два пъти - един път на Общината като заплатите Синята зона, какъвто е и района пред Съдебната палата, и един път  на рекетьорите.


Изчислихме, че при 300 коли, заплащащи по 2 лв., това прави 600 лв. печалба на ден. Което пък е и 13 000 бона на месец, 150 000 на година.


Нелегалната схема бе известна още преди години в крайните квартали, но явно необезпокоявано се е преместила на ключово място в центъра.


Престъпната схема, за съжаление е ненаказана и полицията го играе безсилна. Ако бъдат изловени нарушителите в действие, те биват задържани, но след известно време се връщат отново на мястото и продължават с порочната практика.


Освен край Съдебната палата, същият проблем съществува и на площад Батенберг, площад Гяуров, ул. Раковска и Московска, булевард Стамболов, в района на Женския пазар, площад Народно събрание, както и на булевард Христо Ботев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби