Свързани новини

06.07.2010 17:38

Цецо дръпна с още 2% на Бойко

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вторият човек в правителството продължава да е първи по рейтинг в държавата. Това показват последните данни на агенция Медиана, според които вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е покачил доверието в себе си с 2 пункта в сравнение с юни. Така той повишава резултата си от 55 на 57% и удържа върха пред своя гуру - министър-председателя Бойко Борисов. Партийният вожда на ГЕРБ е с 53%,  показателят му  остава константен в сравнение с юни. На трето място е президентът Георги Първанов, който е вдигнал показателя си от 46 на 48%.


Според Медиана Цветан Цветанов е на първо място и в запитването „За кой от министрите бихте казали, че се справят добре и за кои - не?“ 53%  от анкетираните дават рамо на вътрешния министър, едва 20% не го одобряват. По този начин положителният резултат на Цветанов е плюс 39%. Втори е външният министър Николай Младенов с плюс 12 (34% - „за“ и 22% „против“). Впрочем той и Цветанов са единствените министри от кабинета, които имат положителен резултат, а останалите им колеги са под нулата - от минус 1 (Вежди Рашидов и Росен Плевнелиев) до минус 33 (Симеон Дянков). Преди финансовия министър отзад напред са здравният министър Анна-Мария Борисова - минус 29, и социалният министър Тотю Младенов с минус 23.  


Припомняме, че още през май Цветан Цветанов изпревари по рейтинг премиера Бойко Борисов и оглави класацията по одобрение на политици и министри, като спечели доверието на 60%  от анкетираните от МБМД, направено между 23 и 26 април сред 1212 души.


„Като вътрешен министър той капитализира успехите на правителството в сферата на борбата с престъпността и борбата с корупцията - имаше ефектни полицейски акции, много повдигнати обвинения. Очевидно обществото дълго време е чакало да види власт, която рязко се разграничава от престъпността", отбеляза тя. Причината Цветанов да е малко по-харесван от Борисов е, че е в сфера, където се печелят битки и успехи, а премиерът трябва да отговаря за целия кабинет и за всички болезнени реформи“, коментира тогава директорът на МБМД Мира Радева. 


Не е ясно какво обаче ще е дереджето на Цветанов следващия месец, след като стана ясно приятелството му с дитирамбния трубадур Веселин Маринов, който посвети на него покъртителната ода Нашата полиция. Впрочем самият певец вчера в сутрешния блок на bTV каза дословно следното: „Може всичко това, което са започнали в ГЕРБ, да им изяде главата и аз мисля, че така ще стане, но някой трябваше да започне.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци