Свързани новини

20.09.2009 12:21

Цецка Цачева: 41 НС заработи на пълни обороти

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приоритетите на 41 Народно събрание без съмнение ще съвпаднат с тези на Министерски съвет, като приоритет номер 1 ще е бюджет 2010, коментира пред БНР председателят на Народното събрание Цецка Цачева.


Успоредно с това вече са постъпили редица важни законопроекти за изменение и допълнение на закони като Закона за въоръжените сили, Закона за електронното управление, Закона за вътрешния одит в публичния сектор и др. „41 НС заработи на пълни обороти”, заяви тя. Цачева съобщи и че по време на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в началото на седмицата, всички членове са били категорични за нуждата от нов Наказателен кодекс и промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Това обаче няма да стане на първо четено до края на тази сесия. Цачева определя като възможна бъдеща промяна на Конституцията, за която има политическа воля. Възможно е, но посочи тя, че това не е приоритет за ГЕРБ и подкрепящите ги парламентарни групи. Тяхна краткосрочна цел е изработването на нов изборен кодекс. Той обаче няма да е готов поне до Великденската сесия на Парламента.
Председателят на НС припомни, че в петък беше одобрена сумата от 183 хил.лв, предложена от фирмата, подала оферта в специалната обществена поръчка на миналия парламент, за изграждането на система за гласуване с биометрични данни. Фирмата е направила дарение с труда на своите специалисти, но Цачева обещава, че няма да се прави компромис с качеството. След включването и функционирането й гласуването с чужди карти ще бъде невъзможно, твърди тя. Системата ще позволи да се знае във всеки един момент как е гласувал народен представител и колко пъти е гласувал за времето, когато е бил в НС. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци