Свързани новини

19.06.2012 17:32

Централни гробища вече с видеонаблюдение

Видян 4170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Централните софийски гробища вече има видеонаблюдение, до месец ще има и в гробищен парк Малашевци, съобщи директорът на дирекция Обществен ред на Столичната община Красимир Димитров. 

Изграждането на видеонаблюдение в двата гробищни парка струва общо 75 хиляди лева. В Централните гробища има осем камери, които покриват входовете и изходите, основните алеи и територията на арменските и еврейските гробища. 

Вече има установени извършителите на три кражби на надгробни плочи, както и един опит за кражба на гробищен инвентар, съобщи Димитров.

В трите основни гробищни парка в столицата вече има нова охранителна фирма, която ще осигури и мобилни екипи за охраната в гробищата - на велосипед или на мотопед, за да е по-бърза реакцията при постъпили сигнали. В гробищния парк Бакърена фабрика ще бъде поставено видеонаблюдение, заедно със строителството на стената. 

До края на юни ще започне поставянето на видеонаблюдение в Борисовата градина, заедно с изграждането на осветлението по централната алея. Предстои обявяването на нова обществена поръчка за охраната на трите големи парка в столицата. 

Предстои и оборудването на ремонтираните подлези по булевардите Цариградско шосе, България и Ботевградско шосе с видеокамери. Общинската охранителна фирма Егида-София се е отказала от охраната на подлезите, която е спечелила с обществена поръчка и на нейно място като охранител е класирана Боду.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак