Централна Кооперативна Банка АД първа въвежда Калкулатора на Mastercard за въглерод
01/02

Свързани новини

03.07.2023 13:40

Централна Кооперативна Банка АД първа въвежда Калкулатора на Mastercard за въглерод в Югоизточна Европа

Видян 818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mastercard® и Централна Кооперативна Банка АД представят на българския банков пазар и своите клиенти ново дигитално решение, което ще им помогне да измерват и управляват своя въглероден отпечатък. Калкулаторът за въглерод на Mastercard мониторира различните стоки и услуги, закупени от клиентите с дебитни и кредитни карти. Mastercard, в сътрудничество с шведската финансовотехнологична компания Doconomy, създаде Калкулатора за въглерод преди няколко години, за да предостави на потребителите устойчив модел на потребление и информация, как, като извършват своите трансакции, влияят върху околната среда и как могат да помогнат за възстановяване на климата и горите.


Повишаването на температурата на планетата има безспорни негативни последствия – екологичната криза се задълбочава, което излага на риск здравето и благосъстоянието на хората, както и на света като цяло. Сътрудничеството между Mastercard и Doconomy цели да информира клиентите как ежедневното им потребление се отразява върху околната среда и климата с генерираните въглеродни емисии и да им даде идеи как да намалят въглеродния си отпечатък.


Въвеждайки Калкулатора за въглерод съвместно с Mastercard, Централна Кооперативна Банка АД не просто добавя безценен актив в своето портфолио и става първата банка в България с подобно решение, но и заявява позицията си на пионер в борбата с негативните климатични промени в Югоизточна Европа. Устойчивият модел е в основата на бизнес развитието на ЦКБ и компанията работи за това приходите да имат цел и кауза.


Стратегията на банката предоставя на клиентите дигитални решения с устойчиви модели на избор във всички аспекти на живота. Калкулаторът за въглерод на Mastercard дава възможност всеки картодържател да получи ясна представа за въглеродния отпечатък на всички стоки и услуги, които заплаща. Така клиентите ще управляват потреблението си по-информирано и отговорно по пътя към по-зелен свят.


“Фирмите, потребителите и обществото ни като цяло трябва да работим заедно, за да постигнем значителни промени по отношение на климатичната криза. Въвеждайки този устойчив модел на бизнес развитие, ние имаме шанса да отключим силата на нашите технологични иновации, които да достигнат до милиони потребители и наши партньори, за да направим реални позитивни промени. Поздравяваме Централна Кооперативна Банка АД, че е първата банкова институция, която интегрира Калкулатора за въглерод в Югоизточна Европа и става част от инициативата Mastercard Priceless Planet Coalition за възстановяване на 100 милиона дървета", каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.


Защо Калкулаторът за въглерод е толкова ценен?


За всяка картова трансакция напълно автоматизираният Aland Index изчислява въглеродния отпечатък (превърнат в метрични единици - еквивалент на въглероден двуокис). Анализът се извършва въз основа на цената на покупката и емисионния фактор, който варира за различните сектори от икономиката и как продуктите и услугите са били произведени.


Въглеродният отпечатък е визуализиран за клиентите на ЦКБ АД в мобилното приложение – CCB Mobile. Избраните сектори (според типа търговец), които
кореспондират на основните сектори от икономиката, от които клиентите закупуват стоки и услуги, са разделени допълнително в различни категории, (напр.: комунални услуги, храна, транспорт и др.). Така клиентите разбират как конкретната покупка на стока или услуга оказва влияние и какви активни действия да предприемат, за да намалят въглеродните емисии в своето ежедневие.


Как работим за по-устойчиво бъдеще


Решаването на глобалната климатична криза изисква участието на всички. Като технологична екосистема, Mastercard има потенциал да оказва голямо влияние, активизирайки глобалната си мрежа от партньори за съвместни действия. Чрез тази мрежа от сутрудничества, Mastercard представя устойчиви иновации на пазара и дава живот на екологични инициативи, включително Mastercard Priceless Planet Coalition, Калкулатор за въглероден отпечатък и Програма за устойчиви материали за карти.


Mastercard сътрудничи с публични, частни и социални организации, за да насърчава нови решения за борба с изменението на климата. Лабораторията за иновации в ESG служи като център за развойна дейност на устойчиви дигитални продукти и платформа за съвместни разработки на иновации в сферата.


За повече информация посетете сайта www.ccbank.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог