По-късно кметът публикува снимка на части от унищожен дрон. На един от фрагментите е изписана думата "Геран-2" - името на дрон камикадзе, използван от руските сили.

Свързани новини

17.10.2022 12:03

Централен Киев е ударен от безпилотни самолети камикадзе

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко експлозии разтърсиха центъра на Киев в понеделник сутринта, потвърди кметът Виталий Кличко, на фона на съобщенията за нова вълна от руски безпилотни удари в цялата страна.

Новината идва седмица, след като Москва предприе значителна атака срещу критичната енергийна и военна инфраструктура на Украйна.

"Експлозия в квартал Шевченко - в центъра на столицата", пише Кличко в канала си в Telegram около 7 ч. сутринта в понеделник, а няколко минути по-късно съобщава за още един взрив в същия район. Избухнал е пожар в нежилищна сграда и са нанесени щети на няколко жилищни сгради, допълни по-късно той.


Според Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи, очевидци са чули звука на безпилотни самолети камикадзе във въздуха и са се насочили към критична инфраструктура в района на централната железопътна гара в Киев.

Няколко видеоклипа, разпространени в социалните медии, показват дроновете в небето на Киев, както и едно от местата на удара.


По-късно кметът публикува снимка на части от унищожен дрон. На един от фрагментите е изписана думата "Геран-2" - името на дрон камикадзе, използван от руските сили.

Според някои доклади Geran-2 е локализирана версия на иранския дрон Shahed-136. Нито Москва, нито Техеран са потвърдили доставката на БЛА за Русия. В миналото Иран е заявявал, че е неутрален по отношение на конфликта.



За руски удари се съобщава и в други части на страната. Валентин Резниченко, губернатор на източната Днепропетровска област, заяви, че няколко къщи са били повредени, когато ракета е ударила неуточнен обект от енергийната инфраструктура и е предизвикала пожар. Той добави, че три ракети са били прихванати и унищожени във въздуха.

По данни на Южното командване на украинските въоръжени сили три дрона са нанесли удари по промишлени обекти и фармацевтичен склад в град Николаев.

Дмитрий Живицки, губернатор на северната област Суми, заяви, че няколко души са били ранени след удари по "критична инфраструктура"

Съобщенията за ударите идват една седмица след като Русия изстреля ракети и дронове, които в продължение на два дни бяха насочени към украински военни обекти и инфраструктура в цялата страна. Нападението беше извършено, след като Москва обвини Киев, че е организирал смъртоносна експлозия на стратегическия Кримски мост.


 Снимка: (Metin Aktas/Anadolu Agency)


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева