01/04
11.02.2020 17:00

Центърът за градска мобилност с нови СМС-услуги към клиентите

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    От 10.02.2020 г. Центърът  за градска мобилност въведе още една услуга в полза на водачите, които използват услугата за платено локално паркиране - да не пропуснат срокът за неговото подновяване. Вместо съобщения по електронна поща, те ще получават напомнителен  SMS преди да изтече срока за приключване на правото за паркиране по този ред. Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но ще има време и да подаде документи в срок. SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране. Документите може да се подават и онлайн.


Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран  и репатриран от екипите по контрол.


Допълнителна услуга за уведомяване на водачите, които ползват услугата платено локално паркиране, е с цел максимално удобство за тях. До момента ЦГМ изпращаше напомнителни мейли, но получавахме сигнали, че част от тях не достигали по различни причини до водачите. „Сега се надяваме, че с допълнителната и подсещаща информация ще спестим време и притеснения на нашите клиенти.”, споделят от Центъра.


Само за февруари 2020 г. стикерите за платено локално паркиране, които изтичат, са над 700.


От този понеделник в синята и зелената зона тръгна и тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери. Те ще засичат от разстояние дали паркираните автомобили са заплатили престоя си. Системата сравнява информацията и оцветява в различен цвят за разпознаваемост различните случаи. Това не изключва проверката от екпите, тъй като в зоната се паркира включително и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази нова технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ.


Напомняме, че Центърът за градска мобилност въведе от края на януари т.г. новата услуга – СМС известяване от номер 1902 за вдигнати и репатрирани автомобили, с която известяват хората за наказателния паркинг, на който се намира автомобила им.


СМС съобщението се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране. С тази услуга ЦГМсе опитва да спести време на водачите и излишен престой на превозните средства на наказателните паркинги, което ще им спестява и средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей