За предаването "Преди всички" по "Хоризонт" председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева заяви, че е било грешка на изпълнителната власт да говори само с някои от аграрния сектор, а не с всички.

Свързани новини

13.02.2024 09:35

Центърът на София е блокиран от полиция заради протеста на земеделците

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 9.00 ч. центърът на София е блокиран от полиция заради протеста на земеделците, който ще започне в 11.00 ч.

В началния час на протеста, представители на Сдружение "Обединени земеделски производители", Националната асоциация на картофопроизводителите, Националния съюз на земеделските кооперации, Съюза за развъждане на българските овце и кози и Националната асоциация на производителите и прерабователите на черупковите плодове ще представят подробните искания на недоволните земеделски организации.


За предаването "Преди всички" по "Хоризонт" председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева заяви, че е било грешка на изпълнителната власт да говори само с някои от аграрния сектор, а не с всички.


Припомняме, че над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса.


 Когато има желание за диалог, има и резултат. Когато няма желание за диалог, а само за протести, е логично да търсим друг път на мисълта за техните цели. Голяма част от исканията на протестиращите са политически. Когато казваш, че си зле и смяташ, че оставката на министър и премиер ще реши проблема ти, това води до логични изводи, че исканията ти са политически. Това коментира в студиото на „Здравей, България” министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по повод протестите на земеделците.


Той уточни, че не трябва да се угажда, а да се търси резултат. „2023 година е била тежка за зърнопроизводителите, защото те засяха скъпа реколта през 2022-ра, когато получиха и големи печалби. Заедно с ръста на цените на зърнените култури, нараснаха и тези на торове и препарати и всичко, което определя себестойността на заложената реколта”, каза Вътев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби