14.03.2010 18:40

Цените в Софийския аутлет - три пъти по-високи

Видян 3443 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените в Аутлет София Център се оказаха ниски само наужким. В действителност клиентите бяха посрещнати с три пъти по-високи цени от обичайното за такива вериги за намалени стоки.


Примерите не се нуждаят от коментар - в лондонската верига TK Maxx например можеш да си купиш обувки Дизел за 15-20 лири, което в наши пари прави 40-50 лв. В Аутлет София цената на обувки от същата марка е двойна, да не кажем тройна. Обикновена блузка на Guess при нас е около 60 лв. с отстъпката, в Англия екстравагантен потник на бранда струва 7 лири (16 лв.). Спортните стоки в родния аутлет предлагаха същите намаления като в нормалните си магазини в центъра на града. В JD Sport в Лондон маратонки Адидас струват около 30 лири (66 лв.). В нашия аутлет дамските са 107 лв.


Същото може да се каже и за Temporary Shop на пиаца Сан Бабила - в самото сърце на Милано. Там може да купите суперактуално велурено сако Ферре за 45 евро, тишърт от същата марка за 25 евро, графитен костюм Надзарено Габриели от суперфина вълна 100S за 130 евро, мокасини Пал Зилери за 30, ризи Баленсиага, Костюм Насионал и Версаче също за 30 евро и т.н.


Невероятно изобилие предлага аутлетът в селцето Парндорф до Виена, където тениските Дизел са 10 евро, дънките Калвин Клайн 50 евро, банските 20 евро, тишъртите Томи Хилфигер тръгват от 10 евро нагоре, кецове Тимбърланд са 9 евро, а ризите Поло Ралф Лорън - около 30 евро.


Примерите от чужбина са красноречиви и категорично не са в полза на предложенията за намаления на маркови стоки у нас. Офертите-менте лъснаха по-бързо от очакваното, защото българите отдавна са мобилни - работят за старите икономики на Европа и пазаруват оттам. Факт, който в нашия аутлет явно са подминали.


Само няколко бутика предлагаха реални отстъпки за старите си колекции дрехи и аксесоари. Всички останали не впечатлиха с нищо - нито с цени, нито със стоки. Някои пък бяха още по-нагли да се наричат аутлет, а да офертират стоки едва с -30% или -40%, писа списание Слава.


Официалното откриване на центъра преди десетина дни предизвика истинско стълпотворение в столичния квартал Младост. Мобилизацията на шопинг маниаците  обаче се оказа напразна, защото вместо обещаното намаление на стоките от 70 на сто цените се оказаха със смешни за подобен магазин намаления от по 30-40 процента. Затова и в първия ден малцина бяха тези, които си тръгнаха с покупка. Тръпката за пазаруване на сметка се оказа напразна. Вместо пълен със стоки багажник, потенциалните клиенти останаха излъгани и с полупразни резервоари от висене в зверското задръстване.


Затова, ако искате да си купите маркови стоки, не се надявайте поне засега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион