Някои анализатори прогнозират, че цените на златото скоро могат да достигнат рекордните 2 500 долара за тройунция, стимулирани от търсенето на сигурни убежища от страна на инвеститорите в резултат на глобалната несигурност и геополитическото напрежение.

Свързани новини

26.11.2023 16:51

Цената на златото ще достигне рекорден връх

Видян 16578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои анализатори прогнозират, че цените на златото скоро могат да достигнат рекордните 2 500 долара за тройунция, стимулирани от търсенето на сигурни убежища от страна на инвеститорите в резултат на глобалната несигурност и геополитическото напрежение.


Фючърсите поскъпнаха с 3% през последните няколко седмици, като във вторник за кратко преодоляха ключовата психологическа граница от 2000 долара за тройунция.


Повишението отбеляза най-високото дневно затваряне досега през този месец, а евентуално движение над 2 006,37 долара за тройунция през тази седмица би го превърнало в най-високото седмично затваряне от пролетта насам, пише техническият анализатор на изследователската компания Fundstrat Марк Нютън в бележка от сряда, видяна от Business Insider.


"Това е доста положително от техническа гледна точка и очаквам, че златото е започнало връщането си към нови исторически върхове", пише Нютън. Според него покачване над 2 009,41 долара за тройунция би трябвало да доведе до навлизане на златото в диапазона 2 060-2 080 долара.


Нютън заяви пред Business Insider, че пробив на съпротивата при 2 080 долара ще сигнализира за "категоричен технически пробив", който според него бързо ще доведе до още по-голямо покачване на златото. "Моята техническа цел за златото е 2 500 долара за тройунция и изглежда привлекателно да бъдем дълги по отношение на благородните метали предвид спадащите реални лихвени проценти, нарастващите цикли и продължаващия геополитически конфликт", каза той.


По-късно анализаторът уточни, че срокът му за 2500 долара не е непременно за края на годината, а е "междинна цел".



След нападението на палестинската въоръжена групировка Хамас срещу Израел на 7 октомври се наблюдава ръст на цените на златото. Експерти и търговци очакват ескалацията и несигурността в Близкия изток да продължат да повишават цените на златото.


Инвеститорите традиционно се обръщат към златото по време на пазарна несигурност, за да хеджират рисковете и като средство за съхранение на стойността. Скъпоценните камъни се разглеждат като сигурно убежище в периоди на икономическа нестабилност, борсови кризи, военни конфликти и пандемии



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец