Свързани новини

19.12.2008 14:55

Цената на петрола в Ню Йорк падна под 34 долара за барел

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на петрола падна под прага от 34 долара за барел в Ню Йорк за първи път от четири години и половина насам, като стигна до 33,44 долара към 11,45 ч по Гринуич. Това е най-ниското ниво от 2 април 2004 г. насам, съобщи БГНЕС. 


Към 12 ч по Гринуич цената на лекия суров петрол с доставка за януари на нюйркската борса Нимекс намаля с 2,61 долара до 33,61 долара за барел. Цената на петрола сорт Брент на борсата в Лондон с доставка да февруари беше 43,43 долара, като се повиши с 8 цента спрямо края на борсовата търговия вчера. „Рецесията на световната икономика продължава да оказва негативно влияние върху търсенето“ на петролни продукти, коментира Дейвид Евънс, анализатор в BetOnMarkets, като припомни, че цената на черното злато в сряда вече слезе под прага от 40 долара в Ню Йорк, въпреки решението същия ден на ОПЕК да намали добива с повече от 2 милиона барела дневно. Освен това изтичането на договора за януари на борсата в Ню Йорк кара инвеститорите да ликвидират своите позиции, отбелязват операторите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак