Свързани новини

30.03.2014 14:03

Цената на агнешкото няма да скача за Гергьовден

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има рязко вдигане на цената на агнешкото месо около Гергьовден и предстоящите празници. Това увери председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров.


Чилингиров призова да се купува агнешко директно от фермите, за да могат потребителите да проследят по-лесно произхода и качеството на месото. Ако пазаруват от магазин пък трябва да следят за печатите, които гарантират, че месото е от България.


"Вярно е, че ще има вериги, които ще внасят и ще предлагат замразено месо и българинът, за да не се занимава, ще хване това агнешко, но уверявам - цените няма да бъдат надути, понеже имаме добри цени, имаме износ, имаме конкуренция. Важното е българинът да се насочи към правилния магазин, към правилния щанд", коментира овцевъдът.


Преди три дни министърът на земеделието Димитър Греков също заяви, че няма основание за повишаване цените на агнешкото месо за предстоящите празници. Според него в страната се произвежда достатъчно количество месо с чудесни вкусови качества, което може да задоволи търсенето на потребителите.


Българската агенция по безопасност на храните вече е извършила над 200 проверки за качеството на предлаганото месо в търговската мрежа. В навечерието на Великден контролните органи ще засилят проверките, за да се предотвратят нарушения.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни