Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че е разпоредил пътната агенция да изготви документация за пускане на нова обществена поръчка за доизграждане на Граничен пункт с. Салаш - Ново корито.

Свързани новини

08.03.2024 17:01

Цеков е разпоредил нова обществена поръчка за граничен пункт със Сърбия

Видян 399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че е разпоредил пътната агенция да изготви документация за пускане на нова обществена поръчка за доизграждане на Граничен пункт с. Салаш - Ново корито. Цеков каза, че има забавяне, тъй като спогодбата със Сърбия е сключена през 1998 г., а строителството е започнало през 2014 година и прекратено още на следващата година поради липса на финансиране.


"Тъжна е историята на този път. Проектът вече не е актуален, очевидно. Необходимо е да се актуализира, необходимо е да се избере изпълнител, тъй като и договорът с изпълнителя е прекратен. Това, което АПИ може да направи, е да възложи нова обществена поръчка, и такава съм разпоредил. Надявам се да може да стане до месец април. Не са тежки дейностите, в рамките на сигурно 6-7 месеца, до една година", може да приключат.


Депутатът от "Възраждане" Вера Александрова, която постави въпроса, призова за бързи действия на управляващите, тъй като от сръбска страна всичко вече е готово.


"Смятам, че целият северозападен регион е неглижиран в това отношение. И не е сериозно 10 години, почти, 9 – да кажем, вие да не успеете да намерите пари за 5 километра пътен участък", заяви тя.


В отговор министър Цеков напомни, 1/3 от бюджета на АПИ е съсредоточен в Северозапада с акцент върху изграждане на магистралата между Видин и Ботевград и основни ремонти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец