Свързани новини

15.05.2013 14:43

Цацаров обеща операция Чисти ръце

Видян 2015 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ако някой си мисли, че прокуратурата ще бъде пасивен наблюдател на престъпления, е объркал времето, обстановката и човека. Аз се стремя към нормална прокуратура”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров на безпрецедентна пресконференция, продължила над 2 часа.
Стана ясно, че всички изнесени факти за незаконно надпечатаните бюлетини в печатница на общински съветник от ГЕРБ са истински. Нещо повече, намереното от прокуратурата количество не е 10, а 22 палета, което прави над 700 000 бройки. Цацаров и екипът му показаха пред журналистите бюлетините и те наистина са абсолютно годни, както твърди и вещото лице от печатницата на БНБ. Оказва се, че печатането е започнало 4 дни преди фирмата да има договор със служебния кабинет, а също че не е осъществяван никакъв контрол върху количествата и охраната на надпечатаното. Показаните палета са годни, но необявени никъде и надпечатани бюлетини, бяха и с табелки по райони: София, Шумен, Кюстендил, Благоевград, Кърджали. Стана ясно също, че още в петък преди съботната акция на прокуратурата и ДАНС, от печатницата са изнесени надпечатани бюлетини по искане на Район Триадица в София. Това е нарушение на закона най-малкото, тъй като подобни искания се отправят към районната избирателна комисия. Печатниците не могат да ги заместват, а е интересно и откъде Район Триадица е знаел не само коя печатница прави бюлетините, а и че има надпечатани. Нарушенията не спират дотук.


На печатницата, частна фирма, е оставено по свое усмотрение и да транспортира бюлетините. Това също е недопустимо, особено като се има предвид подадения, но осуетен за проверка сигнал, че част от автомобилите, предназначени за целта са имали двойни дъна. Можем само да предполагаме, че вторите дъна са били предназначени за подпъхване на надпечатани бюлетини.


Цацаров посочи като конкретно отговорен  за целия процес близкия до Цветан Цветанов и Андрей Иванов главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Той беше секретар на Столичната община до 2009 г., а след това при управлението на ГЕРБ се издигна до главен секретар на МС – шеф на цялата държавна администрация – от апарата на кабинета до областните управители и техните подчинени. Такъв остана и в служебния кабинет на Марин Райков, въпреки възраженията и предупрежденията, че това не е съвсем редно.
Цацаров назова и авторите на писмото от „достойни прокурори”, което се опита да обезсмисли, а всъщност изигра обратен ефект и само подсили удара на прокуратурата. Той идентифицира източника като ДАНС, използвал фалшив мейл уж от името на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Главният прокурор си обясни глупаво замислената атака като част от поредица събития, сред които и казаното от него ден по-рано, че ще бъде поискан имунитетът на Цветан Цветанов.
Очевидно е, че след като народът поиска, първият читав главен прокурор, който някога сме имали, ще започне операция Чисти ръце срещу всички, които са си мислели, че стоят над законите в нашата държава.
Както първи и единствен 19’ писа, лично председателят на Европейската комисия Барозу от скандала с подслушванията насам, макар и десен, следи, а очевидно и подкрепя похода за въвеждане на ред и законност от страна на Цацаров. Показателен беше и фактът, че шефът на Европейската народна партия Мартенс отказа да присъства на закриването .
Този път нещата очевидно са много сериозни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак