Свързани новини

07.02.2009 09:49

Цървенковски: "Груевски води опасна политика"

Видян 2318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Македонският президент Бранко Цървенковски директно обвини правителството на Никола Груевски във водене на погрешна политика с тежки последствия за републиката.


"Не трябва да заблуждаваме гражданите. Това което става в областта на демокрацията не е напредък, а връщане назад. Има погазване на човешките права и свободи, брутален политически натиск от страна на изпълнителната върху съдебната власт. Директна намеса в гражданския сектор", каза Цървенковски в интервю за частната телевизия А1. Според него най-драматична е ситуацията в областта на свободата на медиите в Македония. "Когато говорим за медиите трябва да кажем, че правителството сложи ръка буквално върху всички значими медии в страната. Властите използват или директни закани и заплахи или огромни бюджетни средства, които се дават на медиите под формата на някакви тотално безсмислени правителствени кампании", каза още държавният глава и добави: В тези кампании няма никакви послания, а просто се усвояват средства за да може да се извършва пропаганда в полза на правителството и управляващата партия. По този начин властите си гарантират подкрепата от страна на медиите. "За всичко това няма как да търсим отговорност от други. Това са директни последствия от поведението и управлението на сегашния кабинет", подчерта Бранко Цървенковски. "Аз съм дълбоко убеден, че по някои ключови стратегически въпроси като на пример въпросите свързани с евроатлантическата интеграция и воденето на преговорите с Гърция относно спора за името... сегашното правителство води погрешна политика, която ще предизвика тежки последствия", казва още Бранко Цървенковски.
На 22 март в съседна Македония ще се проведат президентски избори. В същия ден гражданите на републиката ще гласуват и за местна власт. Основните политически партии в страната вече издигнаха кандидатите си за държавен глава. Бранко Цървенковски обяви, че няма да се кандидатира за нов петгодишен мандат. Управляващата партия на премиера Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ издигна кандидатурата на университетския преподавател Георги Иванов. Опозиционният Социалдемократически съюз /СДСМ/ издигна кандидатурата на известния професор Любомир Фръчковски, бивш вътрешен министър и съветник на трагично загиналия президент Борис Трайковски. В надпреварата се включи като независим и Любе Бошкоски, бивш вътрешен министър от ВМРО-ДПМНЕ в кабинета на премиера Любчо Георгиевски. Груевски отказа да подкрепи Бошкоски в надпреварата за президентския пост в страната. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте