11.07.2010 16:54

Цачева: Математиката беше първата ми любов

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В сряда ще се знае новият заместник-председател на Народното събрание от ГЕРБ, заяви председателят на парламента Цецка Цачева.


Тя отказа да коментира кои точно кандидатури ще се обсъждат в партията с думите, че ГЕРБ има свое политическо ръководство, което ще вземе окончателното решение. Председателят на парламента обясни, че не е запозната с решението на временната анкетна комисия, която имаше за цел да установи виновниците за скандалната поправка в Закона за наркотичните вещества и прекурсорите – а именно, че депутатите Светлин Танчев (председател на Комисията по европейски въпроси) и Пламен Цеков (зам.-председател на здравната комисия) трябва да напуснат ръководните постове, които заемат. Цачева обеща да коментира доклада тогава, когато той стане факт за нея, тъй като все още не е заведен в деловодството на НС. На въпрос дали е редно депутатите да понесат своята отговорност дори и само заради това, че техните имена са въвлечени в скандала с поправката в закона Цачева отговори: “Категорично, да”.
Председателят на парламента присъства на откриването на международната конференция “Математиката в индустрията”, част от честването на 20 години от създаването на Европейското математическо дружество. “Математиката в училище беше първата моя любов, аз й изневерих в по-късните си години, но съм дълбоко благодарна за онова, което ми е дала като ценностна система. Убедена съм, че ще направите така, че сложните и абстрактни формули да намерят своето място в индустрията, защото това е много важно за цялото общество”, заяви Цачева по време на откриването. Тя е убедена, че математиците в България намират сили и енергия въпреки всички лишения, за да продължат своята работа, както и, че днешния форум ще очертае нови хоризонти в епохата на информационното общество. “Математиците и информатиците са новите архитекти на съвременния свят”, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв