Свързани новини

18.08.2009 12:45

Ц. Цачева: Има злоупотреби при поръчките на самолетни билети за парламента

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Натоварена съм с някои административни задължения, които въобще не са лесни. За пет дни отпуска оставих свой заместник, който да изпълнява функцията на председател. През първите 3 дни, в които отсъствах, се запознах с цялостната организация на работата в парламента, заяви Цецка Цачева, председател на Народното събрание пред бТВ.


Категорично се изпълни решението да няма ваканция в парламента. Цялостният процес на работа не е преустановяван. Това няма нищо общо с отпуската на отделен депутат, заяви Цачева. Почивала съм само два дни през 5-те, за които ме заместваха, каза тя.
Докато е отсъствала, Цачева е посетила град Левски, където има сериозен проблем, тъй като и кметът и зам. кметът са подсъдими, като вторият е с мярка пробация.
Много усилено работят комисиите по правни въпроси и икономическата, заяви председателят на парламента. Според нея по искане на премиера Борисов, предстои одит и максимална проверка на дейността на Министерски съвет в няколко направления. Няма ден в новините да не се съобщава за нередности, заяви тя. Според нея самите факти, които се изнасят създават усещане за нередности в много структури и по етажите на властта. Сметната палата работи по програма, където са предвидени одити, посочи Цачева. За 2008 г. Министерски съвет не е одитиран, допълни Цачева. Очаквам да излязат резултати от това какво е свършил МС по отношение на имоти и финанси. Като виждам как са движени обществените поръчки в Народното събрание, очаквам подобни резултати и в МС. Но бих се радвала много, ако одитът покаже, че всичко е законно, заяви тя.
Това, което съм видяла в парламента, е че има обществени поръчки с подписите на различни лица, в момента те са обект на проверка. Откакто встъпих в длъжност, през цялото време ме успокояваха, че няма защо да се притеснявам за настаняването на депутатите, заяви тя. Някой без да ме уведоми е назначил така наречената „специална обществена поръчка”, която уж е била „тайна”. Такава квалификация не може да има при поставяне на дограма в жилищата на депутатите, заяви Цачева. Според нея е предвидено двойно плащане, първо чрез таен избор на изпълнители и повторна проверка, за да не се обяви пред обществото че поръчката е за 800 хил. лв. с ДДС.
Георги Пирински е бил подведен, коментира тя отговорността на предишния председател на парламента. Според нея главният секретар на НС Огнян Аврамов е изнесъл три папки с документи, преди да изнесе личните си вещи. Със самолетните билети на депутатите има злоупотреби по ЗОП в размер на хиляди левове, разкри Цачева
Според нея в момента се работи усилено в различните министерства по проектозаконите. Освен бързи законодателните промени, трябва те да са добре направени, така че да не се налагат допълнителни промени. Според нея промените в закона за МВР предвиждат ГДБОП да се върне в МВР. По закона за пътищата също се работи усилено и той ще е един от ключовите, заяви тя.
По закона за нотариусите, за който се твърди, че е лобирала Цачева, тя коментира, че има внесен проект, който е обсъден в Комисията по правни въпроси, но до нея не е стигнал такъв закон. Днес по график всеки народен представител ще получи своята карта, по която ще може да се разбира дали депутатът е в парламента. Ще има имуществени санкции за Ахмед Доган, ако той не присъства на заседанията на парламента. Няма да оценявам морално Доган, за това къде е неговото работно място, заяви Цачева в заключение. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв