Сега задължени субекти са финансовите институции, банките, агенциите за недвижими имоти, дружествата за управление на активи, казината и търговците.

Свързани новини

18.01.2024 11:53

Таван от 10 000 евро за плащания на ръка в целия ЕС предвижда частично споразумение

Видян 403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Таван от 10 000 евро за плащания на ръка в целия Европейски съюз се предвижда в частично споразумение, постигнато между страните членки и Европейския парламент за пакета срещу прането на пари, предаде БНР.

Неговата цел е да защити европейските граждани и финансовата система на ЕС от прането на пари и финансирането на тероризма.

Задължените субекти ще трябва също така да удостоверят самоличността на лицето, което извършва плащане кеш от 3000 до 10 000 евро.

Същевременно страните членки ще могат да въведат и по-нисък таван за плащания на ръка, ако пожелаят. По настояване на евродепутатите ще бъде въведено засилено наблюдение на свръхбогатите хора.

Сега задължени субекти са финансовите институции, банките, агенциите за недвижими имоти, дружествата за управление на активи, казината и търговците.

Временното споразумение разширява списъка и включва в него по-голямата част от криптосектора. Доставчиците на криптоуслуги ще бъдат задължени да извършват проверка на клиентите си в случаите, когато те извършват трансакции за 1000 евро или повече.

От 2029 г. задължени субекти стават професионалните футболни клубове и агенти. Те ще трябва да удостоверяват самоличността на клиентите си, да следят трансакциите и да докладват за съмнителни парични преводи на службите за финансово разузнаване в тяхната държава.

Страните членки обаче ще могат да вадят отборите и агентите от своя национален списък, ако сметнат, че те не представляват риск.

Националните финансови разузнавателни служби и други компетентни органи в отделните държави ще имат достъп до информация за правото на собственост, банковите сметки, поземлените и имотните регистри.
Тези органи ще следят и прехвърлянията на собственост върху определени луксозни стоки – над 250 000 евро за коли и над 7,5 милиона евро за яхти и самолети.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог