Свързани новини

12.11.2013 10:50

Татяна Буруджиева: Всички трябва да са равнопоставени на пътя

Видян 3613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички трябва да са равнопоставени на пътя, независимо дали са пешеходци, велосипедисти или водачи на МПС. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ Татяна Буруджиева. По думите й, още през 2011 г. е подготвена стратегия на България, която включва необходимостта от промяна в Закона за движение по пътищата и цялата нормативна уредба, защото там няма ред. "19 са органите и институциите, които отговарят за контрола, наказанията и в крайна сметка всичко е безконтролно. В самия закон не са ясно обособени както контролът, така и наказанието, състоянието на МПС-то, на инфраструктурата. Трябва да се раздели и обособи ясна структура на закона, за да може всеки един от нас да го познава по-добре", категорична бе Буруджиева. Според нея трябва да се направи цяла палитра от наказания, защото се вижда, че практиката някой просто да може да бъде съден  и глобяван не работи. Тя коментира, че за това се върви към комбинирани наказания.


Народният представител поясни, че има няколко основни предложения за изменения в Закона за движение по пътищата. Като първо тя посочи глобата за пиян пешеходец. Депутатът обаче подчерта, че става въпрос само за случаите, когато той е участвал в ПТП. На въпрос, какъв ще е размерът на тази глоба, Буруджиева отговори, че има принципен спор относно размера й, като има три модела, които ще бъдат обсъдени на третата дискусия. Като пример за един от модели тя посочи гръцкия, който се изразява във високи глоби.  Народният представител обаче заяви, че не подкрепя този модел. Като друго предложение в закона тя посочи там, където няма изградени велоалеи за велосипедистите, където е възможно, да има зони за "успокоено движение". Буруджиева поясни, че става въпрос за зони, където движението да е с до 30 км. в час и които да бъдат използвани от велосипедистите, за да могат те да имат цели трасета. Тя допълни, че се предвижда и утежняване на режима за наказание при блъскане на пешеходец на пешеходна пътека.


Буруджиева покани всички желаещи да вземат участие в дискусията по тази тема следващия понеделник от 13:00 ч. до 15:00 ч. в зала "Изток" на НС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион